Política

El nou govern d'Arenys de Mar aprova el pressupost que va rebutjar tres cops

ERC, el PSC, CiU i ICV diuen que els tiren endavant per “responsabilitat” i per desencallar el funcionament municipal

JxA recorda que són els seus comptes

Situació estranya, la viscuda ahir al ple d'Arenys de Mar, però del tot obligada pels recents canvis polítics. L'aprovació definitiva del pressupost del 2016 gestat pel govern de JxA –debatut fins a tres cops a la sala i que es va aprovar inicialment amb el suport del PP i l'abstenció del PSC i un dels dos regidors de la CUP– va superar per àmplia majoria ahir el tràmit definitiu. Els mateixos comptes que pugen a més de 17 milions d'euros van obtenir el suport de l'actual govern –ERC, el PSC, CiU i ICV–, de JxA i del PP a l'oposició i la CUP es va dividir amb un vot a favor i un en contra. El regidor d'Hisenda, Ramon Vinyes (PSC), va remarcar que els comptes tiraven endavant “per responsabilitat” i per garantir el normal funcionament de l'Ajuntament. “Si no els aprovem no podem demanar crèdit i no podem atorgar les subvencions a les entitats, entre d'altres”, va dir. L'exalcalde Estanis Fors va dir que s'els sentia seus i va retreure al nou govern que no haguessin aplicat abans “la generositat per aprovar-los”. Les quatre al·legacions presentades es van desestimar.

L'exalcalde Ponsarnau (ERC), càrrec de confiança

L'alcaldessa, la republicana Annabel Moreno, va confirmar fa dies que el nou govern que encapçala incorporarà com a càrrec de confiança l'exalcalde d'ERC Quim Ponsarnau (2001-2003). Moreno defensa la formació de Ponsarnau i recorda que el 2009, un cop va plegar com a regidor d'Arenys de Mar, va fer una tasca molt semblant com a adjunt al cap del gabinet del departament d'Acció Social i Ciutadana. L'objectiu del govern és que Ponsarnau treballi una jornada de 37,5 hores setmanals i tingui un sou d'uns 30.000 euros bruts anuals. Tot i això, tal i com reconeix l'alcaldessa, hi ha dificultats perquè s'incorpori amb aquestes condicions, però assegura que s'estan buscant les fórmules per resoldre-ho. “Si no trobem la solució immediata, en Quim començaria a treballar amb els mateixos termes que la secretària eventual de l'alcalde Fors, que feia 25 hores setmanals i cobrava 17.400 euros anuals”, va dir. Annabel Moreno manté que la distribució de sous del nou govern “permet un estalvi de 10.000 euros l'any en l'estructura política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona