Política

C's considera que “s'han perdut cent dies”: “Estem en situació de desgovern

De Páramo avisa que és “difícil” el suport de la seva formació als pressupostos si s'elaboren “enfocats” al procés

El portaveu parlamentari adjunt de C's, Fernando De Páramo, considera que Catalunya viu una “situació de desgovern” amb el mandat de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. “Són cent dies perduts pel conjunt dels ciutadans”, ha afirmat en roda de premsa aquest dimarts. De fet, veu en els gestos “bones intencions” però: “A la pràctica ja coneixem les pràctiques de CDC, d'aquests governs; no es fa res a la pràctica”. En aquest sentit, De Páramo els ha retret que el Parlament estigui “dividit” aquesta legislatura i que el Govern no tingui “una política de diàleg” amb l'oposició. De Páramo ha recriminat també que la cambra s'hagi “saltat” l'Estatut i el reglament del Parlament, i hagi deixat “el present i el futur” de Catalunya a mans de la CUP. En clau pressupostària, el portaveu adjunt ha apuntat que serà “difícil” que els comptes obtinguin l'aval del seu grup si s'elaboren “enfocats al procés independentista”.

El portaveu parlamentari de C's considera que no hi ha hagut govern a Catalunya els darrers tres mesos. De fet, en roda de premsa al Parlament ha parlat de “cent dies de desgovern”. Així ha definit la gestió política del govern de Carles Puigdemont des del gener. D'entrada De Páramo ha recriminat al president i als consellers que no hagin governat “per totes els catalans” i creu que això s'exemplifica en la “divisió” a l'hemicicle i dins del grup parlamentari de Junts pel Sí. A més, De Páramo ha criticat que Puigdemont no hagi assumit una “política de diàleg” amb l'oposició de manera “contínua”.

El que sí que han fet, ha assegurat el portaveu adjunt de la formació taronja, és “saltar-se” l'Estatut i el reglament de la cambra, i “desobeir” els lletrats, per tirar endavant les ponències conjuntes sobre les tres lleis de desconnexió. També ha aprofitat per carregar contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell: n'ha criticat que “encara sembli la presidenta de l'ANC” en comptes d'haver assumit un rol institucional.

De Páramo també lamentat que corrupció sigui “una paraula prohibida” a CDC. De fet, considera que la lluita governamental contra la corrupció és “insuficient”: “què han fet” a banda d'impulsar un portal de transparència i nomenar un conseller, ha preguntat en veu alta.

D'altra banda, ha lamentat que no hi hagi encara pressupostos: “és l'ABC de la política”, sobretot per posar en marxa un pla de govern, ha recordat. “Si són uns pressupostos que continuen en la línia del govern d'aquests cent dies d'estar només enfocats al procés independentista serà molt difícil que tingui el suport de C's”, ha avisat. Els d'Inés Arrimadas volen uns comptes que es fixin en les preocupacions de “tots els ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona