Política

L'exvicepresident Ciscar va contractar un detectiu per saber si l'investigaven al seu gabinet

El president de la Generalitat, Ximo Puig, revela que va encarregar un informe per conéixer si hi havia dispositius d'escolta instal·lats en Vicepresidència

L'estudi conclou que no hi havia cap aparell per a tal ús, però adverteix de les deficiències en matèria de seguretat

L'exvicepresident de la Generalitat amb el PP José Ciscar va encarregar a un detectiu privat al gener de 2012, poc després d'accedir al càrrec, un informe tècnic per a conéixer si hi havia dispositius d'escolta instal·lats en el Palau de Valeriola, seu de la Vicepresidència, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la sessió de control en les Corts.

Davant una pregunta de la portaveu del PP, Isabel Bonig, sobre qui coordina l'acció de l'actual Consell amb la qual ha criticat la “descoordinació” i el “caos” existent, Puig ha assegurat que aquesta és “una pregunta profundament atrevida”. Sobre aquest tema, ha recordat el cas del “talp del Palau” durant el govern d'Alberto Fabra –filtracions de documents de l'àrea de Presidència–, que van donar lloc a la instrucció “d'un expedient informatiu en el qual van declarar 15 funcionaris per considerar-los sospitosos i va suposar que un responsable de seguretat del Palau pressionara a l'assessor de premsa de l'aleshores vicepresident”.

Prèviament, ha apuntat, es va produir “una qüestió que sí que és un espai de confiança entre membres del govern i és que el vicepresident, tant bon punt va arribar al càrrec, va encarregar a una agència de detectius un informe sobre dispositius d'escolta en vicepresidència: això és confiança entre membres del govern”.

En les conclusions finals de l'informe, es destaca que “no s'ha detectat la presència de cap dispositiu d'escolta” en les nou sales i les deu terminals telefòniques que es van estudiar.

Això no obstant, l'estudi encarregat per Ciscar sí que fa una sèrie de recomanacions per millorar les condicions de seguretat, que segons es revela té molts punts febles tant pel que fa a les pròpies condicions de les sales com per la infraestructura tecnològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona