Política

Puigdemont: “El govern espanyol ha donat un cop de porta a les famílies més necessitades”

El president de la Generalitat afirma que el que ha fet l'executiu central és “deixar que les discrepàncies polítiques afectin les persones més vulnerables”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest divendres que el govern espanyol “no ha donat un cop de porta al Govern, sinó a les famílies catalanes que més ho necessiten” amb els seus recursos al Tribunal Constitucional (TC).

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat avui que el Consell de Ministres ha acordat recórrer diversos articles de dues lleis catalanes, entre elles la normativa antidesnonaments i sobre pobresa energètica, encara que d'aquesta última només s'impugnen alguns aspectes processals.

El president ha valorat, visiblement molest, la decisió de l'executiu de Rajoy de recórrer una part de la llei catalana de la pobresa energètica aprovada per unanimitat pel Parlament. Ha explicat que l'Estat “no ha donat un cop de porta al Govern, sinó a les famílies catalanes que més ho necessiten”.

El president, no obstant això, ha anunciat que la Generalitat seguirà “aplicant les bondats de la llei, i no deixarem ningú sense la nostra ajuda”.

Per Puigdemont, el que ha fet l'executiu central és “deixar que les discrepàncies polítiques afectin les persones més vulnerables”, en allò que veu una “falta molt gran de sensibilitat” amb el recurs contra la llei catalana.

Preguntat per si li semblava que el recurs era només dolent en part perquè recorre només la part que afecta l'habitatge, el president ha estat contundent: “no és que només afecti l'habitatge, és que no es pot combatre la pobresa energètica si no hi ha una casa on viure. No han obert la porta a mitges, sinó que per mi l'han tancat del tot”.

El Govern convocarà el grup impulsor de la llei i la resta de grups parlamentaris per “prendre les decisions que calguin per ajudar a qui més ho necessiti. Ja ens esperàvem –ha afegit Puigdemont– una resposta similar i, per tant, hem començat a treballar”. Puigdemont no ha volgut avançar cap de les mesures “per respecte a tots els qui estan treballant en aquesta qüestió”, ha dit.

El president ha reiterat la voluntat de diàleg amb el govern central sempre que sigui, ha apuntat, “un diàleg per arribar a acords, no per perdre el temps”.

“A Catalunya anirem fent i no esperarem que a ells els sembli bé el que fem. Nosaltres volem atendre les nostres persones més vulnerables. Si altres comunitats no ho han proposat no és culpa nostra”, ha conclòs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona