Política

L'ACM impulsarà una moció de rebuig al recurs de l'Estat al TC contra la llei d'emergència social

“Els municipis continuarem donant suport a les famílies que més pateixen, hi hagi una llei que ho digui o no”, ha afirmat l'entitat

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) aprovarà en els propers dies una moció de rebuig al recurs d'inconstitucionalitat que el govern espanyol en funcions va interposar aquest divendres contra la llei 24/2015 de mesures urgents contra els desnonaments i la pobresa energètica. L'ACM vol denunciar així la “constant judicialització” de la política catalana i també vol deixar clar que el món local “està al costat de les famílies i persones que tenen menys recursos”. “Els ajuntaments coneixem molt bé les necessitats dels nostres veïns i veïnes, i sabem amb noms i cognoms aquells qui més pateixen”, ha assegurat Miquel Buch, president de l'ACM. “Per tant, els municipis continuarem donant suport a les famílies que més sofreixen, hi hagi una llei que ho digui o no”, ha reblat Buch.

Des de l'entitat municipalista s'ha volgut recordar que la llei 24/2015 va ser aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya i va sorgir arran d'una iniciativa legislativa popular. “Dos fets que demostren que hi ha un compromís de les forces polítiques i que prové de la força de les entitats socials”, han valorat des de l'ACM, que el proper dimarts assistirà a la reunió convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb ajuntaments i entitats del Tercer Sector. “L'objectiu és mostrar la unió de les institucions catalanes i trobar solucions conjuntes”, ha manifestat Buch. Paral·lelament, l'entitat municipalista també donarà suport a la convocatòria de l'Ajuntament de Sabadell de concentrar-se davant la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya per mostrar el rebuig a aquest nou recurs al TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona