Política

Obama diu adéu als periodistes predient el triomf de Clinton

L'últim sopar amb corresponsals, ple de bromes i incorrecció política, posa el punt de mira en les eleccions i els candidats

El president presenta el seu jo futur com a “comandant del sofà”

Hillary Clinton serà la successora de Barack Obama a la Casa Blanca, o això va deixar entreveure entre bromes i incorrecció política el president dels Estats Units en el sopar anual a la Casa Blanca amb els corresponsals, l'esdeveniment més endogàmic i exclusiu a Washington, que no només reuneix la crema del periodisme nord-americà, sinó que també és fonamental per a les altes esferes del país, els famosos i les celebritats de l'any, en una competició entre mitjans per veure qui convida el personatge que serà més fotografiat.

L'estrella de la nit sempre és el president dels Estats Units i en el seu discurs se li permet dir el que vulgui en el to que vulgui, fent bromes amb tot i amb tothom. En la seva última aparició abans de deixar el Despatx Oval,
no hi va haver cap sorpresa i els objectius van ser clars: ell mateix i els candidats a succeir-lo. En ple procés electoral, era impossible no fer-hi esment,
i menys amb el fenomen Donald Trump dominant tota la política i la conversa del país.

Tot just començar, va fer referència a Clinton. “L'any vinent hi haurà algú altre en aquest lloc, però ningú sap qui serà ella”, va predir Obama, potenciant la imatge de l'exsecretària d'Estat com a successora inevitable. Tot i això, a Clinton també li va tocar el rebre, amb referències als milers de dòlars guanyats amb discursos a les elits de Wall Street i la impossibilitat de guanyar el vot jove.

Però qui més va rebre, com no podia ser d'una altra manera, va ser Trump i el Partit Republicà. “No es poden creure que [Trump] sigui el nominat. Diuen que li falta política exterior. Però s'ha reunit amb líders estrangers: Miss Suècia, Miss Argentina, Miss Azerbaidjan…”, es va mofar el president. Les bromes sobre el magnat, absent en el sopar –“És massa vulgar per a Donald? Què deu estar fent? Menjar-se un bistec Trump? Piular insults
a Angela Merkel?”, va dir Obama–, les va deixar per al final, com a colofó de les gràcies electorals i allargant el suspens sobre si hi faria referència.

Evidentment, no se'n va poder estar, com tampoc va poder evitar riure's de l'embolic entre els conservadors en l'elecció de candidat, amb dues principals opcions a nominat, el mateix Donald Trump i Ted Cruz, que no agraden a ningú: “Els convidats al sopar d'avui havien de triar entre carn o peix, i molts [republicans] han demanat Paul Ryan [el president de la Cambra de Representants]. Carn o peix: potser no us agrada cap de les dues coses, però és el que podeu triar.”

També és un clàssic en aquest sopar mofar-se d'un mateix, i el president Obama, després de fer referència a com ha envellit en vuit anys de mandat, va presentar un vídeo de la seva vida postpresidencial com a “comandant del sofà”, imaginant-se els problemes que tindria per renovar-se el carnet de conduir i per adaptar-se a la vida moderna. El president va acabar amb un “Obama, fora”, dues paraules per imitar els cantants de rap. Va agafar un micròfon, el va llançar a terra i va marxar.

LA FRASE

L'any vinent hi haurà algú altre en aquest lloc, però ningú sap qui serà ella [Hillary Clinton]
Barack Obama
President dels estats units


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona