Política

El relleu de López divideix la militància de Guanyem

Per ordre de llista és el torn de Francesc Duran, però un sector de Guanyem Badalona en Comú hi posa traves perquè la CUP creixeria al govern

Podem assumeix que no té possibilitats de mantenir l'edil

Guanyem Badalona en Comú afronta aquesta tarda el debat sobre quina és la persona que ha de substituir Javi López, el regidor que ha dimitit i que representava la fracció de Podem dins la formació. La sessió es preveu llarga, ja que no hi ha una opinió unànime i no tothom veu clar que simplement s'hagi de seguir l'ordre correlatiu de la llista. A priori, ocupar el lloc de Javi López correspon a Francesc Duran, número sis de la candidatura i actual assessor del grup municipal de Guanyem. Duran té el respecte de la militància de Guanyem, però prové de la CUP, i aquest factor és vist com un handicap per un sector important, que interpreta que aquesta formació ja està prou representada al govern, amb dos dels cinc regidors. Amb l'entrada de Duran, els cupaires tindrien majoria dins el grup municipal.

Des de Guanyem i des de totes les branques polítiques que l'integren insisteixen que tothom hi és a títol individual i que la militància anterior de cada membre no té cap pes, però el cert és que aquesta majoria de la CUP crea reticències a tot arreu menys a la mateixa CUP. De fet, la primera candidatura sorgida de les eleccions primàries ja va experimentar canvis a posteriori per evitar, precisament, que la CUP acaparés els primers llocs de la llista. En tot cas, Duran guarda silenci i no s'ha manifestat sobre si té la intenció d'acceptar l'acta de regidor o té previst renunciar i deixar pas al següent de la llista.

En aquest últim supòsit, seria el torn de Mercè Cabrera, provinent del sector de l'educació i que milita com a independent. Cabrera és la preferència d'un sector del partit, però es desconeix si està disposada a agafar aquesta responsabilitat. Tot fa pensar que el relleu de Javi López no anirà més enllà del número vuit de la llista, que ocupa Eduard Ramos, de Comunistes de Catalunya.

Aquesta tarda, en el consell de debat polític de Guanyem s'emprendrà aquest debat i no es descarta que fins i tot es desempantanegui el tema votant entre diferents candidats. S'haurà de discernir, però, si la votació té lloc en el mateix consell de debat polític (integrat per 50 membres de Guanyem) o en una assemblea posterior. El pes de la CUP no és el mateix als dos òrgans de debat i per aquest motiu la pot afavorir que la votació es resolgui avui. De moment, Guanyem ha decidit limitar el cens als militants que estan al corrent de pagament i excloure'n els simpatitzants.

D'altra banda, Podem ja dóna per fet que no té cap possibilitat de mantenir un edil dins del grup. La primera a la llista és Estela Fernández, que ocupa el número tretze en la candidatura. Que aquesta no és la batalla de Podem ho demostra el fet que la formació ha convocat la seva assemblea avui mateix, coincidint amb el consell de debat polític de Guanyem Badalona en Comú. A Podem sí que han sorgit veus que reclamen més pes del partit dins els òrgans de decisió de Guanyem. Si Francesc Duran abandona el càrrec d'assessor del grup per ser regidor, Podem podria reivindicar aquest espai.

D'altra banda, el PP va qualificar ahir de “maniobra fosca” el que creu que és un intent de la CUP per “obtenir els vots de Podem i monopolitzar el govern de la ciutat”, segons el regidor Juan Fernández. L'arribada de Duran donaria ales als populars en el seu discurs incansable que a Badalona governa la CUP.

LA XIFRA

5
regidors
va aconseguir Guanyem en les eleccions del maig passat i va obtenir l'alcaldia de Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona