Política

Batet i Martí s'encaminen cap a un acord

Els dos candidats a liderar la llista del PSC a Barcelona el 26-J són optimistes de cara a esquivar les primàries

Dit de diferents maneres, els dos candidats a encapçalar la llista del PSC a Barcelona per a les eleccions estatals es van expressar ahir en la mateixa línia: Meritxell Batet –la favorita perquè disposa del suport de les direccions del PSC i del PSOE– i Carles Martí s'encaminen cap a un acord que evitaria que es disputessin el lideratge de la llista a les primàries. I aquest acord es basaria en la retirada de Martí com a candidat, cosa que aplanaria el camí de Batet, amb amplis suports dins del partit, per ser el relleu de Carme Chacón.

En una entrevista a TVE, la secretària d'estudis i programes del PSOE va afirmar que veu “moltes possibilitats” que s'acabi posant d'acord amb l'exsenador. Segons Batet, els dos comparteixen “un projecte de país i les polítiques essencials” del partit. En qualsevol cas, però, va tornar a treure ferro a la possibilitat que finalment calgui fer primàries, i va dir que són “un exercici molt sa per als partits polítics”, ja que hi tenen l'oportunitat de “contrastar, elaborar un relat i un projecte”, va afegir-hi.

L'entorn de Martí va confirmar que les converses “progressen adequadament”, per bé que manté que tot segueix obert. Mentrestant, però, el procés de primàries segueix endavant i els terminis, corrent: els dos tècnicament encara precandidats tenen de temps fins divendres per recollir els avals. Els calen o bé 82 signatures de membres del consell nacional del partit (un 10%) o bé 869 signatures de militants (un 5% dels 17.363).

Per avui, l'exsenador ha convocat una roda de premsa en què, entre altres coses, ha d'anunciar els suports nominals i numèrics a la seva candidatura. El dia d'ahir es va tancar, encara, amb el panorama obert, per bé que algunes fonts assenyalen que el decantament de la situació no s'allargaria més enllà de 24 o 36 hores: o el PSC va cap a primàries per escollir entre Batet i Martí, o Martí es retira i Batet és confirmada com a candidata. Ja sigui per votacions o per ratificació, el nom del candidat s'oficialitzarà en el consell nacional del 14 de maig.

Renovació del missatge polític i de la llista

Les dues principals idees de la candidatura de Martí per liderar la llista del PSC el 26-J són que hi ha d'haver una renovació del missatge polític i de la llista. Per renovació del missatge polític, entén que aquestes noves eleccions no es considerin com una segona volta. La renovació de la llista depenia, en el seu moment, de l'adéu de Carme Chacón (la seva inesperada renúncia va agafar tothom amb el pas canviat), i ara, de canvis en els llocs decisius de llista. Però tant la direcció del PSC com la mateixa Batet han deixat clar que no tindrien sentit grans canvis en una llista. El 20-D el número dos el va ocupar la mà dreta de Chacón, Germán Rodríguez. En tot cas, els entorns dels dos candidats recorden que es coneixen de fa anys i que el diàleg és fluid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona