Política

Ruiz tranquil·litza les famílies i diu que les proves de sisè de Primària no són LOMQE

La consellera assegura que els exàmens avaluen les competències bàsiques dels alumnes i serveixen per orientar els centres escolars

Les proves de sisè de Primària que es faran demà i dijous que ve a les escoles catalanes són les que realitza la Generalitat des del 2001 i “diferents” de les que ordena la LOMQE, ha reiterat aquest dimarts la consellera Meritxell Ruiz, en un intent de tranquil·litzar les famílies.

Ruiz ha fet aquestes declaracions als periodistes després de comparèixer davant la comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya, on ha informat de la situació de l'ensenyament de l'anglès a les escoles catalanes.

Segons ha assegurat, les proves de sisè de Primària avaluen les competències bàsiques dels alumnes i serveixen per orientar els centres escolars, les famílies dels alumnes i també el sistema educatiu de la situació de l'educació a Catalunya.

Les proves en aquest curs es realitzen a Catalunya des de l'any 2001 i “són diferents” de les que estableix la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), aprovada pel Govern en la passada legislatura amb l'oposició de la resta de forces polítiques.

La consellera ha demanat avui “tranquil·litat” a les famílies dels alumnes de sisè, en un intent de minimitzar la possible influència del moviment de la Xarxa d'Escoles Insubmises de Catalunya en contra de les proves, a la qual donen suport la FaPaC i sindicats i organitzacions de docents i estudiants, així com moviments de renovació pedagògica.

La Xarxa ha demanat públicament el boicot de les proves de sisè i també les de tercer de Primària, que es van realitzar a Catalunya entre els dies 18 i 29 d'abril passats.

Aquestes organitzacions advoquen per l'objecció de consciència de les famílies dels alumnes perquè no portin els seus fills a l'escola el dia de la prova, com un instrument per paralitzar la LOMQE i tot el que representa.

Les proves, segons la Xarxa, “porten a la privatització i a la mercantilització de l'educació, a través de la comparació i l'establiment de rànquing entre escoles”.

Segons dades d'aquesta organització, més de 800 famílies han boicotejat les proves de tercer de Primària que es van realitzar a l'abril passat a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona