Política

Rajoy descarta fer un pas al costat

El líder del PP no es planteja fer unes primàries perquè els estatuts del partit no ho preveuen

El president del govern espanyol en funcions justifica els recursos al TC: “És millor que resolgui el TC que no deixar una llei anticonstitucional en vigor”

E president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a la Cadena Ser que durant aquests quatre mesos no ha pensat en cap moment en renunciar a la seva candidatura ni a fer cap pas enrere en el lideratge del PP, i que tampoc s'ho planteja ara.

El líder popular ha respost d'aquesta manera les manifestacions del líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, que insisteix que no donarà suport a un govern del PP mentre Rajoy estigui al capdavant del partit. “No crec que sigui bo per a Espanya i per al PP que jo marxi perquè ho vulgui el senyor Rivera”, ha opinat. “Jo no li dic a Rivera que marxi, ni a Sánchez”, ha reblat.

Ha reivindicat que ell va ser el candidat del PP a les eleccions “perquè ho va voler el meu partit” i ha posat en dubte que una formació que té “40 escons” pugui decidir qui en lidera una altra que en té 123. En tot cas, ha considerat que aquesta “és una discussió molt poc pròpia d'un sistema democràtic avançat”.

Rajoy ha indicat que la seva voluntat de seguir al capdavant del partit i de la candidatura: “Mentre em trobi bé, amb ganes i estigui fresc vull continuar”. “Crec que estic en un bon moment, que m'ha tocat presidir un govern en circumstàncies extremadament difícils i ara estem discutint el dèficit”, cosa que vol dir que “hem avançat”, ha explicat.

El president del PP també ha descartat que el seu partit organitzi unes primàries per elegir el candidat a les eleccions del 26-J. Ha justificat que els estatuts del partit no preveuen aquesta possibilitat, tot i que ha deixat la porta oberta a parlar-ne més endavant en el proper Congrés del partit. “Cada partit té la seva forma d'organitzar-se i nosaltres fem un Congrés on qui és president és candidat”. Rajoy ha garantit que ell “escoltarà atentament” el que es proposi.

Recursos al TC

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha justificat aquest dimecres en una entrevista a la Cadena Ser l'allau de recursos que el seu executiu planteja al Tribunal Constitucional (TC) contra les lleis del Parlament de Catalunya.

Malgrat el compromís que va assolir amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de fer “un esforç” per “evitar” o reduir “al mínim” la dinàmica dels litigis al TC, Rajoy ha argumentat que si algú “se salta una llei és evident que és millor que resolgui el Tribunal Constitucional que no pas que quedi una llei anticonstitucional en vigor”.

Rajoy ha afirmat que malgrat les discrepàncies entre els executius català i espanyol “en temes concrets”, la relació entre administracions “ha funcionat amb normalitat”.

En aquest sentit, ha assegurat que “sempre hi ha hagut negociacions” entre la generalitat i el seu govern, si bé s'havien ajornat a causa del cicle electoral. Al final les dues parts “vam dir que ja calia començar a resoldre algunes coses”, ha comentat en al·lusió a la seva trobada amb Puigdemont. Rajoy ha reivindicat que “ja porta molt de temps resolent problemes molt importants de la Generalitat com el venciment del deute o el pagament als proveïdors”.

El líder del PP ha rebutjat un cop més la possibilitat d'obrir ara el debat sobre la reforma de la Constitució, tal com planteja el PSOE. Segons ell, “convé saber a on es va, perquè en els últims tems estem acostumats a fer titulars i no concretar res”. “Si volen fer una reforma de la Constitució estic disposat a parlar però seria bo saber que volen reformar, i si ho volem fer a Catalunya seria bo saber què es vol fer”, ha dit



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona