Política

La candidatura de Rafa Carbonell advoca per ajornar el Congrés del Bloc

Argumenten que danyaria la imatge de Compromís i que cap partit realitzarà un conclave intern en ple procés electoral

Exigeix la celebració de primàries per a triar els candidats

La candidatura Fent BLOC-Millorem Compromís considera el més “oportú” per a la imatge de Compromís ajornar el pròxim congrés del partit. “No hi haurà cap partit a l'estat espanyol que just enmig d'un procés electoral realitze un congrés de clau interna i no estiga treballant pels interessos de la ciutadania”, expliquen a través d'un comunicat. A més, exigeix que el resultat dels pròxims referèndums que es facen a la militància durant els pròxims dies siga vinculant. “Qualsevol altra possibilitat la considerem una falta de respecte”, indiquen.

La candidatura encapçalada per Rafa Carbonell s'ha expressat així després de la darrera executiva nacional del partit en què es va valorar molt la possibilitat de reeditar el pacte amb Podem amb la inclusió d'altres forces polítiques com Esquerra Unida- Unitat Popular, per tal de crear una candidatura ampla per a les eleccions del pròxim 26 de juny. En la reunió també es va acordar la creació d'una comissió de negociació encapçalada per Joan Baldoví i conformada per un representant de cada partit de la coalició, que inicie el diàleg amb la resta de partits polítics i plataformes socials per tal de dissenyar la candidatura d'una campanya.

És en aquest punt, on Fent Bloc-Millorem Compromís ha mostrat el seu malestar, ja que segons expressen “cap persona de la direcció ha fet una proposta a Rafa Carbonell, per cap tipus de mitjà, per preguntar-li al voltant de la seua disposició a formar part de cap equip negociador. Rafa Carbonell ha estat inclòs a un equip negociador sense el seu consentiment i, fins i tot, sense el seu coneixement.”

Per a aclarir aquesta discrepància, la candidatura –segons indiquen– va requerir durant tota la vesprada d'ahir, insistentment, una rectificació immediata d'aquesta qüestió sense rebre cap resposta per part de la direcció actual.

El sector de Rafa Carbonell ha aprofitat l'ocasió per a exigir la realització de primàries per a la tria de les candidatures del Bloc a les pròximes eleccions generals. La possible no realització de les primàries suposaria en la seua opinió “una vulneració flagrant dels estatuts del Bloc i un menyspreu a la militància de base i a la democràcia”.

Per tot això, confien que no es tornen a produir episodis com el de l'enviament i utilització del nom de Rafa Carbonell. “Tot i estar enmig dels preparatius d'un congrés, entenem que en política no val tot.”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona