Política

El Consell dissol la societat mixta d'habitatges socials per un “saqueig” de 3 milions d'euros

La Generalitat ha denunciat les presumptes irregularitats a la Fiscalia

L'empresa es va crear en temps de Rafael Blasco, ara a presó, com a conseller

El ple del Consell ha aprovat la dissolució de l'empresa Desenvolupaments Urbans per a Habitatges Protegits, encarregada de la construcció de les mateixes, en la qual s'han detectat “greus irregularitats”, com el “saqueig” de tres milions d'euros.

Així ho ha anunciat en roda de premsa la portaveu del Consell, Mónica Oltra, qui ha explicat que han posat en mans de la Fiscalia les irregularitats detectades per la Intervenció de la Generalitat en aquesta empresa, que ho ha admès a tràmit i ha iniciat un procés d'investigació.

Oltra ha explicat que aquesta mercantil es va crear en 2004, amb un capital social de 600.000 euros i amb una participació del 49 % de l'Institut Valencià de l'Habitatge i del 51 % de l'empresa Urbana Ducat SL. No obstant açò, sis anys després l'Ivvsa va passar a ser soci majoritari de la mateixa, amb una ampliació de capital per a tenir el 51 %, i es va convertir en empresa pública, sense l'autorització preceptiva del Consell.

La portaveu ha explicat que a més, en 2005 l'Ivvsa havia venut a la societat un solar a Alaquàs propietat de la Generalitat per a la construcció d'habitatges protegits; l'empresa va demanar un préstec per a pagar-ho i finalment no va poder fer front, i ara és la Generalitat la que ha d'assumir aquest deute, que ha xifrat en 3 milions.

“Hem passat de tenir un solar a perdre-ho i haver de pagar tres milions d'euros”, ha denunciat Oltra, qui ha destacat que aquest és el model de l'antic govern del PP, un model pensat per a “desposseir de béns i recursos als valencians” mentre uns “empresaris sense escrúpols” s'omplen les butxaques.

Per a la vicepresidenta, en aquest cas es deriven responsabilitats polítiques dels gestors de l'anterior Consell, que “van provocar i en certa mesura van promoure aquest saqueig”, i ha recordat que l'empresa es va crear en temps de Rafael Blasco com a conseller, però els posteriors governs del PP van continuar i ho van consentir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona