Política

política municipal

L'alcaldessa de Tossa s'indigna amb el Parlament

Adverteix que la resolució aprovada per unanimitat per protegir cala Morisca i impedir fer-hi l'hotel comportarà que s'hagin de pagar indemnitzacions que l'Ajuntament no pensa assumir

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va carregar ahir contra l'aprovació a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament d'una proposta que insta el govern a protegir cala Morisca, i a treballar amb l'Ajuntament per aturar el conveni que permet construir-hi un hotel. “Aquí hi haurà d'haver indemnitzacions perquè hi ha drets adquirits, això no és una flor que s'ha inventat ara l'Ajuntament, ve de l'any 1999”, va dir Saladich referint-se als drets de la propietat, amb qui es va signar el conveni. Per l'alcaldessa, les indemnitzacions a la propietat, que preveu que hi haurà si s'atura el conveni, les haurà d'assumir “el que ha tingut aquesta brillant idea, que comencin a fer bossa”, va dir. La resolució es va aprovar dimecres per unanimitat de tots els grups a proposta de CSQEP. Saladich considera que s'han dit “barbaritats” des dels grups contraris, i s'ha barrejat el projecte amb l'arribada de la C-32, “però això és d'un desconeixement absolut”. “Posats a fer, no els hauria costat res venir a l'ajuntament i mirar-se l'expedient, ara ens estan instant a coses que no sé si seran possibles; a què juguen aquests polítics?”, va exclamar-se.

Urbanisme, poc clar

D'altra banda, Gisela Saladich hi va afegir que la comissió territorial d'Urbanisme de Girona, que va ajornar la decisió sobre el projecte, només ha dit que necessita “més dades” per poder aprovar-lo, “però no sé quines, no sé què necessiten, però si no ens ho demanen ho tenim complicat”. El conveni preveu canviar les cases que es podien construir a la zona per fer-hi un complex hoteler de més de 26.000 m², i es va signar el 2012, però la propietat dels terrenys va canviar de mans i per això l'Ajuntament va tornar a signar el conveni.

LA FRASE

Ens estan instant a coses que no sé si seran possibles; a què juguen aquests polítics?
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa de mar

CDC critica les ordenances, que veu “ambigües”

El ple de Tossa va aprovar ahir les ordenances de platges, rètols i terrasses proposades per l'equip de govern de TU i ERC. El grup de CDC, a l'oposició, es va abstenir. La portaveu de CDC, Imma Colom, va afirmar que just abans de començar la temporada no és moment de plantejar-les, encara que hi hagi una carència a l'hora d'aplicar-les. També considera que són ambigües, per exemple quan plantegen materials que s'han d'utilitzar “preferentment”. “Les ordenances són de tallar i enganxar”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona