Política

política catalana

El PSC no assistirà a la reunió amb Otegi per “no contribuir al tour preelectoral” i critica la seva “mandelització”

Granados carrega també contra PPC i C's per voler “instrumentalitzar” el terrorisme d'ETA

Cap representant del PSC estarà present a la reunió del líder de Sortu, Arnaldo Otegi, amb els portaveus de la comissió d'Exteriors del Parlament. Així ho ha confirmat la portaveu dels socialistes a la cambra, Eva Granados, que ha explicat en roda de premsa que el seu partit “respecta les invitacions d'altres grups” però no vol “contribuir al que considerem que és un tour preelectoral d'Otegi”. I és que la socialista reconeix a l'independentista basc que “ha complert la seva condemna i ara vulgui jugar un paper a la política”, però des del PSC asseguren que no els “agrada” la “pretesa ‘mandelització' de la seva figura” que atribueix a aquells partits que donen protagonisme a Otegi.

Amb tot, Granados tampoc ha volgut posar-se del costat de PPC i C's, que han reclamat que el líder de Sortu no sigui rebut al Parlament, i ha criticat “la instrumentalització que fan del passat que desgraciadament hem tingut amb ETA”. “Nosaltres el que vam fer i farem és contribuir a la màxima pacificació”, ha dit la socialista.

D'altra banda, Granados ha volgut aquest dimarts criticar la guerra que assegura que hi ha dins el Govern de la Generalitat per la modificació d'impostos de cara als comptes de 2016. “És una irresponsabilitat”, ha dit. En aquest sentit, la socialista ha reclamat a l'executiu que “presenti ja els pressupostos” i expliqui “com pensa finançar la despesa de tots els compromisos que es van acordar al ple sobr ela pobresa”.

Així, la portaveu del PSC insta el vicepresident, Oriol Junqueras, a parlar “no només d'IRPF, sinó també de Successions, de Patrimoni, de fiscalitat en la seva globalitat, i no fer un debat trampós”.

Demana un “debat seré” sobre fiscalitat i pressupostos

En aquest sentit, Granados ha criticat que CDC i ERC hagin “aprofitat per entrar en campanya electoral -del 26-J- directament amb el debat de l'IRPF”. “El dels pressupostos hauria de ser el debat més important que pot afrontar un país”, ha recordat la socialista.

A més, Granados s'ha congratulat que la previsió del Govern i el Parlament situï les votacions sobre el pressupost de 2016 fora de la campanya electoral del 26-J, però ha lamentat que no es pugui fer “el debat seré i tranquil” que creu que caldria sobre fiscalitat i els comptes de la Generalitat, donat que es preveu que les esmenes a la totalitat es votin “el mateix dia o el dia abans de començar la campanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona