Política

Moció de censura al grup d'ERC de Vallbona d'Anoia

Els grups de l'oposició (el PSC, CiU i Veïns amb Veu) imposaran la seva majoria per fer fora ERC del consistori

El primer govern va durar 27 dies, amb dos alcaldes diferents, de CiU i el PSC

Quan encara no s'ha complert un any de la constitució del consistori sortit de les eleccions municipals, Vallbona d'Anoia viurà una moció de censura que portarà el municipi a canviar d'alcalde per quarta vegada en menys d'un any.

El dimecres 18 de maig passat, els cinc regidors de l'oposició de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia van presentar una moció de censura per tal de destituir l'actual alcalde, Joan Garcia Semitiel (ERC). Són els tres del PSC, el de CiU i el del partit independent Veïns amb Veu.

A la moció, signada davant notari pels tres grups, es proposa la socialista Maria Isabel Ferrer Bosch com a alcaldessa. La moció se sotmetrà a votació el pròxim 30 de maig.

Tres alcaldes en un mes

ERC va ser la força més votada en les eleccions municipals del 24 de maig del 2015. Tot i això, l'acord entre la resta de forces va portar a un govern amb alcaldia compartida: un any per a CiU i tres per al PSC. El cap de llista d'ERC, Òscar Labraña, va renunciar el mateix dia de la constitució de l'Ajuntament, quan es va investir alcalde Raül Parramon (CiU). Dies després, Parramon va renunciar a l'alcaldia, que va assumir Eudald Planella (PSC) provisionalment fins a la celebració d'un ple per designar nou alcalde.

Parramon no es va presentar al ple i va acabar assolint l'alcaldia la força més votada, ERC. Els dos exalcaldes van acabar renunciant també a les seves actes de regidors. El mes d'abril passat es va produir una altra renúncia, en aquest cas del regidor Josep Peña, que havia substituït Raül Parramon. Peña, com la resta, va esgrimir motius personals.

El PSC veu “desgovern”

Maria Isabel Ferrer recorda als republicans que “han entrat de regal al govern” per la “mala gestió” del pacte inicial. Ferrer defensa que els han deixat un any de marge i que els han proposat fer un govern d'unitat. Des d'ERC diuen que la proposta topava amb la negativa de CiU a pactar amb VV.

La regidora independent del PSC reivindica que “no poden passar quatre anys sense que es faci res” i acusa el govern republicà de manca de projecte i de “desgovern”. Ferrer hi afegeix que encara no hi ha pressupost pel 2016.

ERC els acusa de mentir

L'alcalde del municipi reivindica: “Hem fet molta feina en deu mesos”, i acusa els partits de l'oposició de dir falsedats per justificar la moció de censura. Joan Garcia hi afegeix: “Ells sumen cinc i nosaltres, quatre, no cal dir mentides.” L'alcalde també apunta que és un pacte “estrany”, perquè Veïns amb Veu “es va presentar a Vallbona com un partit contra la independència i ara pacta amb CiU”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona