Política

CDC renova la llista gironina i Sergi Miquel farà tàndem amb Xuclà

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va de número tres i l'exalcalde de Lloret Romà Codina es presenta al Senat

Convergència és la formació política que més noms ha renovat a la candidatura del 26-J respecte de la llista presentada el 20-D com a Democràcia i Llibertat, tot i que ha mantingut els dos principals noms: Jordi Xuclà al Congrés i Joan Bagué al Senat. “És una llista equilibrada entre l'experiència i una notable i profunda renovació, plena de gent jove”, va destacar Xuclà. La principal prova és que en el número dos al Congrés, que al desembre ocupava Elena Ribera, de Demòcrates, hi anirà Sergi Miquel, secretari general de la JNC i primer tinent d'alcalde de Llagostera, de 26 anys. Xuclà està convençut que tornaran a guanyar a Girona i que aquest cop els anirà “una mica millor” que al desembre, perquè “hi ha millors condicions”. Així, va destacar que ja no hi ha el descontentament amb la manca d'acord a la Generalitat, que la marca electoral serà més clara i que, a més, volen fer una campanya de molta proximitat, sense grans actes, “per anar desgranant un nou estil d'un partit que es vol obrir a nous sectors”. La intenció és recuperar el tercer escó al Congrés, perdut al desembre, i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, anirà de número tres, lloc que al 20-D ocupava l'alcalde de Torroella, Jordi Cordón. “Quan de tres hi ha algú de Roses, en traiem tres”, va dir Xuclà. L'altra principal novetat és al Senat, on, a més de Bagué i Clàudia Massó –que van ser elegits al desembre–, CDC presenta l'exalcalde de Lloret Romà Codina amb la intenció de recuperar també el tercer senador. Substitueix Pere Saló, que ara és el responsable del Departament de Territori a Girona. Pel que fa als llocs del 4 al 6 al Congrés, els candidats són (per ordre): Glòria Ribas (al desembre anava de 6), Marc Claparols (repeteix) i Marta Cullell (nova).

Superdissabte a Girona

En la presentació de la candidatura també es va revelar que en la votació del superdissabte la participació a les comarques gironines va ser de 1.024 militants i 857 simpatitzants. “És una participació que dóna expressió a la salut democràtica del partit”, va subratllar Xuclà.

Margarita Santo, cap de Ciutadans

La regidora de Blanes Margarita Santo serà la cap de llista de Ciutadans el 26-J, en substitució del general de l'exèrcit retirat Fernando López de Castro, que ho va ser al desembre i que no va aconseguir representació. Serà una de les dues úniques cares noves. L'altra, com ja s'havia anunciat, serà Marta Sibina, que serà la candidata gironina d'En Comú Podem el 26-J, després d'haver anat de número dos de Xavier Domènech a Barcelona el 20-D. La resta de formacions repeteixen cap de cartell: Teresa Jordà a ERC; Marc Lamuà al PSC, i Concepció Veray al PP, a més de Xuclà. Un altre canvi és que UDC no es presenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia