Política

Pascal: “Als que diuen que estem enterrant CDC, jo els dic que l'estem posant en valor més que mai”

La portaveu de CDC assegura que el nom de Convergència no molesta, però potser “representa un model de societat que ha quedat enrere” i aposta per afegir un apèndix

El superdissabte de CDC va ratificar des de la militància la postura que van prendre els principals dirigents del partit, és a dir, la creació d'una nova formació política des de l'arrel dels valors convergents. Marta Pascal, portaveu del partit, ha insistit durant l'entrevista aquest dilluns a L'Illa de Robinson d' El Punt Avui TV en el fet que no els genera una contradicció voler fer néixer un nou partit sense desvincular-se del que ha de morir. “No és que el nom molesti”, ha dit, però “ja representa un model de societat que ha quedat enrere”. La portaveu ha apuntat que “potser aquest nom pot portar un cognom o un apèndix”.

Dissabte també es va reelegir com a candidat a les eleccions espanyoles el cap de llista dels passats comicis del 20-D, Francesc Homs, mitjançant unes primàries. Tenint en compte els resultats de les anteriors eleccions, Pascal ha afirmat que des de CDC s'ha fet autocrítica. “Quan jo els dic que farem una campanya en positiu, molt convergent, probablement el que això significa és que ens vam agradar poc al mes de desembre”, ha reconegut .

El 8 de juliol s'enceta el primer congrés per a definir ideologia, organització i posicionament sobre qüestions d'actualitat. Pascal ha considerat que si es cau en etiquetes “ens quedarem molt curts i ho trobo una mica antic, perquè la societat no es defineix amb etiquetes”. “Aquesta formació política, té vocació de centre, que perduri en un temps determinat”, ha afegit la portaveu de CDC .

El president del partit, Artur Mas, tancarà la llista del 26-J, un fet “simbòlic”, segons Pascal. “La persona que obre la llista i la que la tanca estan imputats”, ha dit la portaveu, afegint en to irònic que ho estan “per una qüestió tan estranya com és posar les urnes”. “També és una manera de dir-li al país que posem tots els nostres valors a disposició de la gent”, ha sentenciat Pascal .

Per veure l'entrevista sencera, cliqueu aquí .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona