Política

La Generalitat esdevé membre de ple dret de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística

L'Assemblea General de la NPLD, reunida a Bilbao, vota a favor de la incorporació del govern valencià a la xarxa

La Generalitat Valenciana ha entrat a formar part, com a membre de ple dret, de la NPLD, sigla en anglés de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística. L'Assemblea General de l'organització, reunida a Bilbao, ha votat hui a favor de la incorporació del govern valencià que va ser sol·licitada al novembre de l'any passat a Brussel·les pel director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.

La NPLD agrupa governs estatals i regionals de territoris amb llengües minoritàries dins l'àmbit europeu. A més de les administracions, la NPLD també acull universitats i associacions de territoris com a membres associats. La NPLD treballa estretament amb tots els estaments de la Unió Europea amb la qual col·labora per a preservar les llengües minoritàries i difondre el seu ús social.

Trenzano, ha agraït la benvinguda que ha rebut el poble valencià a la NPLD perquè “accedim a una plataforma molt important per a promoure, reflexionar i compartir experiències i iniciatives al voltant de la nostra llengua i de la posada en valor de la diversitat lingüística europea, de la qual els valencians i les valencianes constituïm una part tan important”.

Mitjans de comunicació i llengües minoritàries

La NPLD celebra fins a divendres a Bilbao la seua assemblea general i un seminari sota el lema “Mitjans de comunicació, xarxes socials i tecnologies de la informació: influència sobre les nostres llengües”. Trenzano, intervindrà dijous, 26 de maig, per a relatar la situació en què es troben els mitjans de comunicació al territori valencià. El representant valencià ha explicat l'absència de mitjans públics d'àmbit autonòmic en la nostra llengua, “una situació heretada que el Consell està en procés de restablir, seguint les recomanacions” del Comité d'Experts de la Carta Europea de les Llengües. A més, Trenzano donarà compte de les iniciatives del Consell per tal de promoure el valencià als mitjans de comunicació privats en els quals té una presència molt desigual depenent de la zona lingüística, el mitjà i el tipus de continguts. Entre les novetats introduïdes es troba, l'augment de l'import dedicat a incentivar l'edició, publicació i difusió de continguts en valencià fins a 2.300.000 euros, així com la racionalització de les ajudes mitjançant la incorporació de requisits i criteris de valoració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona