Política

Amargant denuncia Salellas a l'agència de protecció de dades

El diputat de la CUP ha demanat informació laboral d'Amargant a partir del seu número de DNI

Josep Maria Amargant, cap de l'oficina de protocol, premsa i comunicació de la Diputació de Girona, ha denunciat el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, a l'agència estatal de protecció de dades perquè ha entrat sol·licituds d'informació a la Diputació sobre la seva vida laboral a partir del seu número de DNI. Amargant, que remarca que no sap com Salellas sap el seu número de DNI, “que és una informació protegida”, té previst presentar la mateixa denúncia la setmana que ve a l'òrgan competent de la Generalitat i a través del sindicat CSI-F, del qual és membre, fer també una denúncia per “persecució sindical” a la fiscalia. En la demanda presentada, Amargant subratlla que “és l'únic funcionari que està en aquesta situació” i que se sent “objecte d'una persecució personal”. També subratlla que molta de la informació demanada “no té res a veure amb l'acció política” ni amb l'exercici del seu càrrec, com ara el seu accés a la funció pública fa més de dues dècades.

De fet, Amargant considera que és “un abús de poder” si Salellas està usant “l'ampli marge de facultats que li atorga la seva condició de diputat com una eina per anar en contra d'un funcionari de cadena”.

Amargant explica que a finals de març va presentar com a membre del CSI-F una petició a la presidència de la Diputació perquè se li informés de tota la informació sobre personal de l'ens que havia demanat Salellas, després que ell en parlés en el ple del febrer. En la resposta que se li ha transmès, hi consta que Salellas ha fet diverses sol·licituds per demanar l'expedient de contractació, el sou (i complements) i la llista detallada d'obligacions reconegudes (què ha gastat amb la targeta de la Diputació) d'un treballador a partir del seu DNI, que és el d'Amargant. En canvi, sí que ha especificat el seu nom en demanar la llista de moviments de la bestreta de caixa fixa de l'àrea de protocol.

LA FRASE

Em sento objecte d'una persecució laboral perquè qüestiona tant el meu accés a la funció pública com el càrrec que exerceixo
Denúncia de J.M. Amargant


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA