Política

Trump s'assegura la candidatura republicana

El magnat nord-americà aconsegueix el suport de més dels 1.237 delegats necessaris per guanyar les primàries a la Presidència

L'aspirant ja té 1.150 delegats compromesos per les victòries a primàries i 88 més que han dit que votaran per ell a la convenció de Cleveland

El multimilionari nord-americà Donald Trump ha superat finalment la xifra de 1.237 delegats necessària per assegurar-se el nomenament com a candidat republicà a la presidència dels Estats Units en les eleccions que se celebraran el proper novembre, ha informat avui el portal d'informació política Real Clear Politics.

Trump ha obtingut el suport de 1.238 delegats i consolida així la seva victòria a les primàries republicanes. També evita d'aquesta manera una convenció republicana disputada, com pretenia part de l'aparell del partit conservador.

Tot i que encara queden 303 delegats en joc, que es decidiran el 7 de juny a les primàries de Califòrnia, Montana, Nova Jersey, Nou Mèxic i Dakota del Sud, Trump ja disposa de 1.150 delegats compromesos per les seves victòries a les primàries. A aquests se sumen els 88 no compromesos i que han avançat que li donaran suport en la convenció de Cleveland, al juliol, segons els càlculs independents de Real Clear Politics.

D'aquesta manera, el controvertit magnat immobiliari novaiorquès serà el candidat dels republicans per intentar prendre la Presidència als demòcrates després dels vuit anys de gestió de Barack Obama.

Trump oferirà aquest dijous una roda de premsa a la localitat de Bismarck per valorar la seva victòria a les primàries, en les que ha quedat com a únic aspirant republicà després de les renúncies del senador Ted Cruz i el governador d'Ohio, John Kasich, que van abandonar la cursa a principis de maig.

La seva rival més probable serà l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton, que disposa d'un ampli avantatge de delegats sobre el senador demòcrata Bernie Sanders.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA