Política

premià de dalt

política municipal

L'hereu de Baliarda marca perfil propi

Josep Triadó (CiU) es va marcar com a objectiur el no endeutament del municipi

El gran espai per a salts de bici i un nou festival, apostes per l'esport i la cultura

CiU de Premià de Dalt no tenia un repte fàcil en les darreres eleccions municipals. Mig any abans, l'incombustible Joan Baliarda deixava l'alcaldia, que havia ocupat durant gairebé vint anys, i passava el relleu a Josep Triadó, que havia format part del govern liderat per Baliarda ocupant carteres com ara Cultura o Hisenda. Ja com a alcalde, Triadó es va imposar clarament a les urnes revalidant els bons resultats de l'aleshores encara federació nacionalista al municipi. Tot i això, va haver de pactar amb ERC per poder establir un govern amb majoria, en aquest cas sobiranista.

Pocs mesos després, la crisi entre CDC i UDC també es va deixar sentir a Premià de Dalt. I ho va fer amb l'entrada a la militància de CDC dels dos edils que representaven els democratacristians: Marc Tintoré –primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Cultura i Governació– i Magda Julià –tercera tinenta d'alcalde i regidora de Salut, Benestar i Família i Igualtat–. Tintoré, a més, era president de la secció local d'UDC des del 2008. En el primer any de govern, Triadó es va marcar com a fites el no-endeutament del municipi i apostar clarament per una projecció de Premià de Dalt en àmbits com ara la cultura i l'esport. Com a exemple del primer apartat, destaca la creació del festival Escenarts, mentre que pel que fa a l'esport, la joia de la corona no és altra que el monumental complex per als amants dels salts amb la bicicleta o el monopatí. Es tracta de l'espai conegut com La Poma, que vol ser un referent d'àmbit europeu. Pel que fa al vessant més social, destaquen la subvenció dels llibres escolars per als alumnes del municipi o la participació en la prova pilot anomenada Banc d'Energia. D'altra banda, encara cueja l'afer sobre la polèmica estàtua dedicada a l'expresident Pujol. Després que algú la tirés a terra, el monument està guardat en espera d'una sentència definitiva del cas que afecta l'expresident.

les claus

El nou festival

Amb el títol d'Escenarts, l'Ajuntament ha impulsat la creació d'aquest festival que en la primera edició va tenir l'actor Viggo Mortensen –Aragorn a El Senyor dels Anells– com a principal reclam.

La Poma

L'ampliació, modernització i adequació d'aquest gran espai dedicat al món dels salts i acrobàcies per a bicicletes i monopatí és una de les apostes clares del municipi, amb vocació de poder esdevenir un referent europeu.

El Banc d'Energia

Premià de Dalt ha estat, juntament amb Sabadell, el primer municipi de Catalunya a formar part d'aquesta prova pilot que vol potenciar l'estalvi energètic (en administracions, entitats, indústries o famílies) per disposar, d'aquesta manera, de recursos per intervenir bàsicament en habitatges de famílies vulnerables per millorar-ne l'eficiència energètica i així poder obtenir una reducció significativa en la factura. Els diners estalviats s'inverteixen en el territori on es genera aquest estalvi solidari.

EL CONSISTORI

Baixa el PSC i la CUP irromp

A banda dels bons resultats de CiU, les darreres eleccions municipals van posar de manifest la baixada del PSC, que va perdre dos regidors. ERC va passar d'un a dos regidors, mentre que la CUP va irrompre amb força amb dos. El PP, tot i ser cuer, també va aconseguir dos representants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona