Política

Verges, cap a un Ajuntament assembleari

L'Ajuntament basa gran part de la seva acció de govern en un pla local de participació perquè tothom pugui ser part activa en la gestió del poble

Amb l'arribada de CUP-Junts Fem Poble de Verges també ha arribat una altra manera de fer política municipal. Ignasi Sabater va agafar el relleu a Marta Payeró (ERC), que ja havia assegurat que més enllà de l'any 2015 no seria alcaldessa i que així ho va complir, ja que en les darreres eleccions municipals no s'hi va presentar. Entre les prioritats del nou govern de Verges hi ha la participació i la unitat del poble, començant per la dels nou regidors escollits. De fet, Sabater –que va guanyar els comicis per majoria absoluta– va oferir als partits que van perdre les eleccions (ERC i CiU, amb dos regidors cadascun) formar un govern d'unitat. Però ni republicans ni convergents hi van estar d'acord.

Pel que fa a la participació, l'Ajuntament de Verges està treballant en l'elaboració del pla local de participació, que ha de ser l'eina que doti de forma els diferents processos i àmbits de participació perquè tothom pugui ser part activa en la gestió del poble. La comissió de participació ja treballa en un avantprojecte que, un cop tingui el vistiplau final, serveixi per dissenyar els diferents òrgans i les seves funcions. Aquest reglament per consultar els veïns serà aprovat pel ple municipal. Una de les primeres decisions de pes que passaran pel sedàs del procés de participació serà el futur de la recollida d'escombraries a la població. Una de les possibilitats en què es treballa és que el Consell Comarcal sigui qui es faci càrrec del concurs i que sigui la gent de Verges qui decideixi quina de les opcions proposades els sembla millor.

CUP-Junts Fem Poble de Verges també es proposa com a objectiu treballar per la independència de Catalunya per la via del municipalisme, tal com va anunciar Sabater durant la campanya electoral com a objectius del govern. En aquest sentit, l'equip de govern de Verges va decidir desobeir el requeriment de l'Audiencia Nacional en què es demanava al consistori informació relacionada amb la votació de la moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament, aprovada pels tres grups del ple municipal.

les claus

Treball en comú

El nou equip consistorial aposta per un govern participatiu, tant amb veïns com amb partits.

Independència

CUP-Junts Fem Poble de Verges vol treballar per la independència des del municipalisme.

EL CONSISTORI

La nova política municipal

Ignasi Sabater, que des de fa més d'una dècada és intèrpret de Jesucrist en la processó de Verges, diu que l'acompanya un equip molt transversal que vol fer de la participació i la pluralitat la nova manera d'entendre la política municipal. Proximitat i progrés social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona