Política

Un detingut a l'Hospitalet per activitats de propaganda gihadista

L'arrestat tenia un “perfil radical” i una activa i continuada tasca “de divulgació d'ideari i estratègies pròpies dels diferents grups terroristes

Un pakistanès ha estat detingut aquest dimarts a l'Hospitalet de Llobregat per realitzar activitats de propaganda i difusió de continguts de naturalesa gihadista, segons ha informat el ministeri de l'Interior. Concretament, agents de la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona, amb suport de la Comissaria General d'Informació, han detingut aquest home resident a l'Hospitalet “per la seva presumpta participació directa en activitats d'edició, difusió i propaganda de continguts de naturalesa gihadista mitjançant l'ocupació de múltiples comptes en tot tipus de xarxes socials”, indica el ministeri en un comunicat.

El detingut tenia un “perfil radical” i una activa i continuada tasca “de divulgació d'ideari i estratègies pròpies dels diferents grups terroristes gihadistes operatius a la zona de conflicte sirià-iraquià, especialment Daesh com a organització terrorista de referència actual en l'escenari global “.

L'operació policial, dirigides des de l'Audiència Nacional pel titular del jutjat d'instrucció número 5, en coordinació amb la Fiscalia, “ha permès la neutralització d'un important element radicalitzador” dins de l'estratègia preventiva de “detecció precoç de comportaments que necessàriament precedeixen i fonamenten activitats terroristes “. L'operació continua oberta.

L'informe anual del Consell de Seguretat Nacional, aprovat divendres pel Consell de Ministres, adverteix que “Espanya és un objectiu permanent de l'amenaça gihadista” i Catalunya “la zona en la qual els processos de radicalització detectats han estat més ràpids”. El fenomen gihadista, segons l'informe, va experimentar l'any passat un increment molt rellevant, especialment el vinculat al Daesh o a Al-Qaida. Assegura que la campanya de captació de joves estrangers a mitjans cibernètics duta a terme pel Daesh ha incrementat les alarmes a Europa i a Espanya, i ha fet augmentar els nivells d'amenaça davant de possibles atacs terroristes.

Es calcula que uns 150 espanyols o residents a Espanya han viatjat a zones de conflicte per integrar-se en les files del Daesh. L'informe incideix que Espanya serveix de base per a l'activitat logística de les xarxes de captació, que actuen tant a Europa com en l'àmbit geogràfic magribí i mediterrani



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA