Política

política

procés sobiranista

Catalá titlla d'“antidemocràtica” la protesta contra el TC a Catalunya

“El Tribunal Constitucional arbitra l'equilibri entre totes les institucions i tots hem d'acatar les seves decisions”, assegura el ministre de Justícia

El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha assenyalat aquest dimarts que la manifestació contra de la suspensió per part del Tribunal Constitucional (TC) de lleis catalanes arran dels recursos del Govern és “profundament antidemocràtica”.

En declaracions als mitjans abans d'intervenir en un esmorzar informatiu organitzat pel Col·legi Oficial de Graduats Socials de Cadis, Catalá s'ha mostrat sorprès perquè “partits com el PSC es prestin a fer manifestacions amb l'esquerra més radical”, un fet que suposa “un atemptat molt greu contra la democràcia”.

El ministre ha criticat les protestes contra la decisió del TC, ja que ha defensat que aquest òrgan “dota d'estabilitat l'Estat i dóna estabilitat al nostre model de convivència”.

“El TC és el màxim intèrpret de la nostra Constitució, és el màxim garant per la via del recurs d'empara dels drets dels espanyols, arbitra l'equilibri entre totes les institucions i tots hem d'acatar les seves decisions”, ha asseverat i ha recalcat que el govern espanyol va reformar la Llei Orgànica del TC “precisament per donar-li més força”.

Crítiques al PSC

Al ministre de Justícia en funcions el sorprèn “que un partit com el PSC es presti a fer manifestacions amb l'esquerra més radical”, en una postura “antisistema i antidemocràtica”, ja que mobilitzar-se per protestar contra les sentències del TC “és un atemptat molt greu contra la nostra democràcia i contra el respecte a institucions”.

Català ha fet aquestes afirmacions “sense entrar en el fons de la qüestió”, i respecte a l'argument aportat pel PSC per justificar la seva presència, indicant que es mobilitzava “pels drets socials”, el ministre de Justícia en funcions ha insistit que “les sentències del TC mai poden atemptar contra els drets socials”.

“La sentència diu que el Parlament de Catalunya no pot legislar en algunes matèries en les quals havia legislat, i no entra el fons de la qüestió: es refereix a les competències”, ha postil·lat.

Finalment, ha lamentat que “el PSC se sumi, en contra de la seva tradició democràtica, a les protestes de partits que cometen actes incívics”, una circumstància que demostra que el PSC “té una deriva d'acostament als radicals d'esquerra, segurament per un càlcul electoral en el curt termini, encara que així fa un flac favor a la nostra democràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona