Política

societat

procés sobiranista

Els catalans, els més actius en política i a acudir a manifestacions 

Catalunya gairebé dobla la mitjana de l'Estat en participació d'activitats polítiques

Els catalans, seguits dels navarresos, són els més actius en partits polítics, manifestacions i protestes, gairebé el doble que la mitjana de l'Estat, mentre que els aragonesos són els que més van al cinema, els bascos, al teatre, i els de Ceuta, els que acudeixen a més esdeveniments esportius. Aquest és el mapa per territoris que ofereix el Mòdul de Participació Social del 2015 elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) a partir de l'Enquesta de Condicions de Vida (ECV).

Catalunya va presentar el màxim percentatge (14,9%) de participants en activitats polítiques o manifestacions i Andalusia va tenir el més baix (2,4%). Sobre activitats de voluntariat, els més grans percentatges es van donar al País Valencià (22% al marge d'ONG i 13,6% a través d'alguna organització) i els menors a Andalusia (4%) quan és fora d'una organització, i a Astúries i Cantàbria (5%), quan es fa a través d'una.

Segons aquest informe, a Aragó, el 29,9% diu que ha acudit més de tres vegades en l'últim any al cinema, seguit de Catalunya, amb el 27,1%, i Madrid, amb el 26,7%.

En canvi, on més van al teatre i a concerts és al País Basc (20,2%), mentre que a La Rioja és on més s'acudeix a llocs d'interès cultural, amb el 27,6%, i a Ceuta és on més esport es veu en directe, ja que el 29,4% dels seus habitants afirma haver anat almenys tres vegades en l'últim any.

Andalusia, de la seva banda, va registrar els percentatges més baixos en l'assistència al cinema (11,1%), llocs d'interès cultural (6,2%) i esdeveniments esportius (5,6%), mentre que Canàries va tenir el percentatge més baix en l'assistència a teatres i concerts (6,0%). La Comunitat de Madrid va tenir el màxim percentatge de persones que van participar almenys setmanalment en xarxes socials (48,6%), mentre que els valors més baixos (32%) van correspondre a Castella i Lleó i al País Basc.

Canàries i Andalusia van tenir els més grans percentatges de persones que no van poder permetre's assistir a esdeveniments culturals (més del 20% en totes les categories). En la banda contrari es van situar Aragó i Navarra. També assenyala aquesta enquesta que Cantàbria va presentar la més gran freqüència de reunions amb familiars o amics, mentre que Catalunya va tenir els menors percentatges.

Quant als contactes per telèfon, missatges o internet amb amics Madrid va registrar el percentatge més elevat (81,6%), mentre que Extremadura va tenir la xifra més alta en els contactes amb familiars (85,2%).

Balears va registrar el menor percentatge de persones que no van tenir possibilitat de demanar ajuda a familiars, amics o veïns (1,4%) i Múrcia, el gran (7,3%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona