Política

política municipal

renúncia

Serracant, segon tinent d'alcalde de Sabadell, renuncia en ser investigat

Una tècnica i el PSC l'han denunciat per tracte de favor en la cessió d'un local

L'alcalde assegura que és “una acció política per desgastar l'equip de govern”

Maties Serracant, de Crida per Sabadell –formada per l'Entesa, la CUP i el Moviment Popular de Sabadell–, deixa de ser “temporalment” segon tinent d'alcalde i responsable de Territori, però es manté com a regidor, després de presentar la seva renúncia als càrrecs de govern –acceptada per l'alcalde, Juli Fernàndez– en ser investigat, amb tres tècnics del consistori, per la tramitació de la cessió d'una part de Cal Balsach al casal popular El Tallaret, arran de les denúncies presentades al jutjat d'instrucció 2 de la capital vallesana per una treballadora municipal i el PSC local, que té al capdavant Josep Ayuso, per haver afavorit l'entitat.

Es dóna el cas, i així ho va voler deixar clar ahir el govern quadripartit, que els dos denunciants són investigats per presumptes irregularitats a Ca n'Alzina, cas denunciat en reiterades ocasions per l'Entesa quan Serracant n'era regidor. “El govern té la convicció que és una represàlia política per haver denunciat la corrupció a la ciutat”, va explicar ahir Serracant. Fernàndez va anar més enllà i va assegurar que es tracta d'“una denúncia política que pretén desgastar l'equip de govern”.

El quadripartit va destacar que Serracant ha fet un pas al costat, com a “exemple”, quan el procés s'acaba d'iniciar amb la notificació de les denúncies i quan encara ni se l'ha citat a declarar ni se li imputa cap delicte. Esperen que la celeritat demostrada fins ara continuï a l'hora de tancar el procediment. El consistori ha obert un expedient informatiu als empleats i ha aturat la cessió. Serracant era un dels noms que hi havia sobre la taula per substituir Fernàndez en l'alcaldia el 2017.

El PSC demana la dimissió

Darrere la denúncia contra Serracant no hi ha cap ànim de revenja, sinó la voluntat de traslladar a la justícia que la tramitació de la cessió d'una part de Cal Balsach no s'està fent bé. Així ho va assegurar ahir el portaveu del PSC, Josep Ayuso, que a més va demanar la dimissió de Serracant per “coherència”, ja que “està imputat de delictes molt greus contra l'administració” i atès el discurs contra la corrupció de l'edil de la Crida. “Som presoners de les nostres paraules”, va dir. El líder del PSC local, també investigat, hi va afegir que, en cas que no presenti la dimissió, com ha succeït, ha de ser l'alcalde qui el faci cessar. En la denúncia presentada la setmana passada, acusen Serracant d'haver comès suposadament delictes com ara prevaricació urbanística i administrativa, d'ordenació del territori i tràfic d'influències. Segons Ayuso, en els últims mesos s'havien demanat repetidament canvis, com ara modificar el pla general per canviar els usos de l'espai, sense que els escoltessin. “Això ha de ser una lliçó d'humilitat”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta