Política

municipal

pacte de govern

Canvi de cadires

Si al mandat passat CiU ocupava l'alcaldia amb ERC com a soci, des de les darreres eleccions els papers es van girar

L'arrencada de les obres del parc Vallmora representen una fita històrica

A l'octubre es va canviar la gestió del servei del bus urbà

L'arribada d'ERC, amb Jaume Oliveras al capdavant, a l'alcaldia del Masnou va provocar que hi hagués un canvi de cadires respecte al pacte de govern entre CiU i els republicans de l'anterior mandat. Llavors era la federació nacionalista la que ocupava l'alcaldia amb 8 regidors a la seva esquena i el suport dels 3 edils d'ERC, fent un total d'11. En les darreres eleccions, el mitjó es va girar i el partit republicà va passar a liderar l'executiu però reeditant el pacte amb CiU, amb la curiositat que el govern torna a estar format per 11 regidors, tot i que aquest cop 6 són d'ERC i 5, dels nacionalistes.

Una de les primeres accions visibles al municipi va ser l'arrencada, l'estiu passat, de les obres per fer realitat el parc de Vallmora, el que haurà d'esdevenir el futur gran pulmó verd del municipi. En total, seran més de 55.000 metres quadrats de parc, amb una superfície construïda de més de 35.000 metres quadrats.

Aquest, però, és un projecte que ve de molt lluny. La urbanització del futur parc del Masnou, una de les majors reivindicacions veïnals, estava pendent des de l'aprovació del pla general de l'any 1985, en què ja es preveia l'adquisició del sòl com una actuació prioritària. Aleshores es preveia que les obres comencessin en el període comprès entre els anys 1987 i 1990. El projecte va quedar aturat i l'entrada del PSC al govern, juntament amb ICV-EUiA i ERC, va suposar un impuls i canvis importants en el projecte, que va ser presentat l'any 2004, però l'obra va tornar a quedar en via morta. Després, CiU va aconseguir l'alcaldia –al maig del 2011– i va entomar el projecte.

Però durant aquest primer any, el parc Vallmora també va viure alguns contratemps. El desembre es va aturar la construcció del que ha de ser el gran pulmó verd del municipi perquè l'empresa que havia guanyat la licitació, TAU, Ingeniería y Construcciones Especiales SA, va entrar en concurs de creditors i va anunciar que no podia finalitzar les obres. Llavors el govern va aprovar que l'empresa Coinsa es fes càrrec de les obres. Aquest fet va provocar un nou retard en els treballs.

D'altra banda, a l'octubre de l'any passat el Masnou va aprovar realitzar un canvi en la gestió del bus urbà, cedint-la a l'empresa Casas després que la firma Aragó hagués prestat aquest servei durant prop de 50 anys. Aquesta mesura va ser criticada per part de l'oposició, com ara la CUP i ICV-EUiA, que apostaven per estudiar la municipalització d'aquest servei.

L'arrencada de l'itinerari turístic per descobrir els llocs més emblemàtics de la vila, El Masnou, terra i mar, representa una iniciativa amb la qual es vol impulsar la promoció del municipi.

Jaume Oliveras (ERC) Va accedir a l'alcaldia per primera vegada gràcies al pacte amb CiU
EL CONSISTORI

Un plenari força atomitzat

Les darreres eleccions van conformar un al Masnou arc plenari amb 7 formacions que van aconseguir representació. En destaquen l'entrada amb força de C's, amb 3 regidors i de la CUP, amb 2 representants. CiU, PSC ICV-EUiA i PP van ser les formacions que van perdre regidors.

les claus

El bus urbà

Després de 50 anys, a l'octubre l'empresa Aragó va deixar d'oferir el servei i al seu lloc hi va entrar l'empresa Casas arran del conveni subscrit entre la Generalitat i l'Ajuntament. El consistori va anunciar que, amb aquest canvi, el servei inclouria millores com l'ampliació de parades a l'N-II i l'ampliació d'horaris.

Terra i Mar

Tot i que la iniciativa ve de mandats anteriors, la posada en marxa a l'estiu de l'itinerari turístic ha de servir per atreure visitants a la vila que en vulguin conèixer el seu patrimoni cultural.

El Casinet

El mes d'agost, l'Ajuntament de la població va adquirir la totalitat d'aquest edifici tan emblemàtic del municipi. Un cop comprat, l'Ajuntament va començar a redactar el pla d'equipaments municipals per conèixer quin ús se li podria donar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA