Política

Municipal

Tots contra l'alcalde

JuntsxArenys i el PP no arriben a l'any de mandat dividits per la gestió, i l'oposició s'alia per fer fora Estanis Fors

El nou govern promet transparència i aprova unes finances que havien rebutjat

Altres projectes com l'hotel de la plaça Lloveras queden aturats

El que alguns ja temien l'endemà de les eleccions ha acabat passant a l'Ajuntament d'Arenys de Mar. El govern en minoria de JuntsxArenys i el PP no ha aconseguit arribar a l'any de mandat i els grups de l'oposició s'han acabat aliant per fer fora l'equip d'Estanis Fors.

Les relacions polítiques a l'inici de mandat no han estat fàcils, amb un govern de JuntsxArenys que sortia enfortit arran de la trencadissa interna de CiU, però sense prou suport per aconseguir una majoria estable. Només la regidora del PP, per poc temps, es va posar al seu costat. Van ser precisament les acusacions de Belen Quintero, per la mala gestió del regidor Xavier Masgrau, les que en van desencadenar la moció de censura. Tots els grups a l'oposició hi van donar suport per fer fora Estanis Fors i proclamar alcaldessa la cap de llista d'ERC, Annabel Moreno. Mentre l'oposició defensava la moció de censura per “responsabilitat”, l'exalcalde parlava d'un “pacte de perdedors que el poble no entén” i de “rancúnia personal”. Tot i el vot favorable de la CUP i el PP, tots dos grups van decidir mantenir-se a l'oposició.

El nou govern està integrat, des de l'abril, per ERC, el PSC, CiU i ICV. Una de les primeres accions va ser aprovar a corre-cuita els pressupostos que s'havien ajornat fins a tres cops en el mandat anterior. JuntsxArenys no va estalviar crítiques per la poca “generositat” per rebutjar els seus comptes abans, i també per la decisió de contractar com a càrrec de confiança l'exalcalde d'ERC Quim Ponsarnau (2001-2003).

Més enllà de l'aprovació dels pressupostos “per responsabilitat”, tal com va expressar el nou regidor d'Hisenda, Ramon Vinyes (PSC), el nou govern ha mantingut altres projectes. És el cas de la consulta ciutadana, que ja volia fer JuntsxArenys, per decidir els futurs usos del tram de riera coberta. En canvi, altres projectes més ambiciosos com ara la construcció de l'hotel a la plaça Lloveras s'han aturat.

L'objectiu, a partir d'ara, serà desencallar importants actuacions pendents de des fa temps com ara el futur traçat de la variant i l'adquisició i usos del convent de les Clarisses, sense obviar la posada en marxa del viver d'empreses del Xifré.

Un altre front que ha tingut l'alcaldessa tot just arribar ha estat el munt d'al·legacions contra qualsevol altre possible extracció de sorra que l'Estat planteja a davant del port amb l'objectiu de regenerar platges. Millorar la recollida selectiva de la brossa és un altre objectiu que recriminava a l'anterior govern. Per això, es vol tirar endavant d'una vegada l'ordenança de residus que va elaborar JuntsxArenys per poder començar a multar qui no faci correctament el reciclatge.

Annabel Moreno (ERC) Advocada de professió, va entrar en política local el 2009 com a regidora a l'oposició.
EL CONSISTORI

Fragmentació a les urnes

Els resultats electorals a Arenys de Mar, com a molts altres municipis, van sorprendre per la quantitat de candidatures. Van ser fins a deu les que s'hi van presentar. Era d'esperar que el vot quedés molt fragmentat i que fins a set forces aconseguissin representació a l'Ajuntament.

les claus

Conflicte al CAP

La reorganització d'urgències va ser una batalla que va començar en l'anterior mandat i s'ha fet efectiva amb el nou govern.

Pescadors revoltats

La polèmica per l'arribada d'un majorista a la llotja també es va produir coincidint amb el canvi de govern, amb tibantors entre la confraria i la nova alcaldessa.

Riera coberta

Tira endavant la proposta de l'anterior govern de fer una consulta perquè els veïns decideixin què cal fer i com cal posar el nou tram de riera coberta.

La zona verda

La nova alcaldessa s'ha estrenat negociant amb Ports de la Generalitat per aconseguir recuperar les places de zona verda, lliure de pagament pels residents, a la primera platja. Segons l'alcaldessa, l'anterior govern no en va deixar tancades les negociacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona