Política

Junqueras parla de “GAL mediàtic” i demana la dimissió de Rajoy

El dirigent republicà insta els ciutadans a “plantar cara” a les urnes com ho van fer després dels atemptats de l'11-M

El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dimecres la dimissió del president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy. Considera que la conversa entre Jorge Fernández Díaz i Daniel De Alfonso, director de l'Oficina Antifrau, que apunta a una conspiració contra CDC i ERC, és un “exemple incontestable, claríssim”. “Tots els que en són responsables d'aquest acte de maldat i mentides haurien de dimitir tots sense excepció, de forma immediata”, ha dit en roda de premsa envoltat de càrrecs i dirigents del partit. Ho ha definit de “GAL mediàtic” i ha instat els ciutadans a actuar a les urnes el 26-J de la mateixa manera que “van plantar cara” després dels atemptats de l'11-M a un govern “que va mentir, que va sortir a falsejar la realitat”. Junqueras també ha replicat les paraules del ministre de l'Interior en funcions i candidat del PPC, Jorge Fernández Díaz, apel·lant a les seves conviccions religioses: “Sap que el que ha fet no té perdó de Déu”.

“Tots els demòcrates sense excepció són víctimes d'aquest nou atac, un estat que no s'ha aturat mai, és un veritable GAL mediàtic, que en altres moments sempre ha actuat contra la llibertat i la democràcia”, ha asseverat Junqueras. El dirigent republicà considera el contingut de la conversa un “exemple incontestable, claríssim” i per això ha exigit que “tots els responsables d'aquest acte de maldat i mentides haurien de dimitir sense excepció, començant pel president del govern espanyol”. Dimarts ERC va demanar la dimissió de Fernández Díaz i de De Alfonso, i ara Junqueras hi ha afegit Rajoy perquè cada minut que passa “acumulen més culpa per acció o per omissió”.

Junqueras, que ha parlat d'alçament de “les estructures d'estat, de les clavegueres d'un estat”, ha interpel·lat “a tots els demòcrates davant d'un atac sistemàtic contra la veritat, contra el bé, des de la més profunda mala voluntat”. “No som davant d'un joc polític més o menys legítim sinó d'unes persones, d'un parell, d'un estat, començant pel president de govern espanyol que segons Fernández Díaz n'era coneixedor, que amenaça el dret de tots els ciutadans”, ha dit. I encara sobre Rajoy ha afegit: si no n'era coneixedor, “pitjor”, perquè vol dir que no sabia que un ministre seu “conspira, falseja, aixeca falsos testimonis, crea coses que no existeixen per fer mal, per provocar descrèdit”.

“On és el límit? Durant quant de temps? Qui grava?”, s'ha preguntat Junqueras en roda de premsa. “Qui està protegit, qui pot sentir-se segur davant de les malvestats i de la mala actuació, davant d'aquests actes que són actes criminals, contraris al més sentit bàsic de l'ètica o la moral? Qui està protegit davant d'això?”, ha insistit.

El dirigent republicà ha reivindicat l'orgull de la tasca d'ERC fins ara i la netedat política a les seves files. “No poden trobar res i les volen inventar i demanen ajuda els uns als altres”, ha recriminat a qui pretén “atemptar” contra la llibertat i la democràcia. “Ningú ens intimidarà, no ens rendirem”.

“Sap que això que ha fet no té perdó de Déu”

El dirigent republicà ha replicat ja també a la valoració que n'ha fet el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que s'ha erigit com a víctima. “S'evidencia que el ministre ha perdut si mai l'havia tingut el sentit de la vergonya i la dignitat, és un veritable escàndol”.

Junqueras ha lamentat amb contundència que es busqués fer-ho públic en “el moment processal oportú”. “No intentaven fer justícia o esclarir la veritat sinó inventar una veritat que no existia, mentint, per llençar-ho per fer encara més mal, és una vergonya absoluta”.

Les reacció a les urnes

La filtració es produeix dies abans de les eleccions del 26-J i per això Junqueras ha instat la ciutadania a ser “conscients de la dimensió de la conspiració, contra la veritat, la llibertat i contra la justícia”. Ha fet una crida a convertir “la bondat en vots” perquè siguin després “esperança”. “Ens hi juguem molt, [...] actuen en contra de la justícia, la llibertat i la dignitat, que els ciutadans actuïn perquè ens hi juguem molt”. “Igual que ens vam jugar molt després dels atemptats terribles de l'11-M, els ciutadans van plantar cara a un estat, un govern i uns ministres que també van mentir, que van sortir a falsejar la realitat, que van intentar exculpar els culpables i responsabilitzar els que no ho eren”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona