Política

Eleccions 26-J

Els candidats catalans aprofiten la jornada de reflexió per relaxar-se en família

Passejades per la ciutat, dinars familiars, bricolatge i rutes en bicicleta centren les agendes hores abans de la cita amb les urnes

La segona campanya electoral en sis mesos va arrencar centrada en el debat sobre la viabilitat d'un referèndum

Els candidats catalans a les eleccions generals aprofitaran aquest dissabte la jornada de reflexió per descansar i relaxar-se en família o amb amics, després de la seva segona campanya electoral en sis mesos. Una campanya que, a Catalunya, va arrencar centrada en el debat sobre la viabilitat d'un referèndum i la geometria de pactes postelectorals i que ha acabat girant al voltant de les gravacions difoses pel diari digital Público.es .

Després de veure's en l'epicentre de la polèmica als últims dies per la difusió de les seves converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, el candidat del PP de Catalunya i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, té previst passar el dia amb la família a Barcelona, en companyia dels seus dos fills, Carlos i María, i dels seus néts, Alejandra i Hugo.

El dirigent popular aprofitarà per desconnectar al costat d'ells, atès que diumenge votarà a primera hora del matí en el seu lloc habitual, l'Escola Augusta del barri de Sant Gervasi, i després viatjarà immediatament a Madrid per fer de portaveu, al costat de la vicepresidenta del Govern, dels resultats electorals del 26-J.

El vencedor dels comicis del 20-D a Catalunya, el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, dedicarà el dia a la seva dona, Sonia, i al seu fill Drac, que “tindrà tot el poder i la sobirania, i no serà una sobirania compartida”, va fer broma el propi candidat. Domènech pensa “descansar” a casa o anar a la platja a passejar: “Prefereixo estar el dia de reflexió amb la meva dona i el meu fill, als quals tinc moltes ganes de dedicar-los un dia reflexionant tots junts”.

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 26 de juny, Gabriel Rufián, té previst dedicar unes hores a realitzar bricolatge domèstic amb la finalitat d'instal·lar uns prestatges a casa seva. La seva intenció és passar el dia amb la família, jugar amb el seu fill petit de 5 anys i descansar tot el que pugui després de l'esgotadora campanya.

La número u del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, dedicarà el dia de reflexió a descansar i passejar per Barcelona després d'una campanya en la qual els socialistes s'han bolcat en especial a l'àrea metropolitana, encara que també han visitat les capitals de Girona, Lleida i Tarragona.

Batet aprofitarà a més per veure a amics amb els quals no ha tingut oportunitat de quedar tant durant la campanya com durant la seva ajustada agenda immediatament anterior, ja que va ser una de les cares negociadores del PSOE en l'intent fallit d'investidura de Pedro Sánchez.

Fidel al seu esport predilecte, el cap de llista de Convergència, Francesc Homs, aprofitarà el matí estiuenc per muntar en la seva bicicleta i pedalejar per les terres de Taradell (Osona), com fa sempre que pot en les seves hores lliures. Després d'una dutxa, es reunirà amb la família per menjar i descansar a la tarda, abans d'afrontar diumenge la jornada electoral, amb el desig de millorar els seus resultats del 20 de desembre.

El cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Juan Carlos Girauta, té previst donar un passeig pel barri Gòtic de Barcelona, abans de relaxar-se a casa practicant algunes de les seves aficions, com escoltar guitarra clàssica o llegir poesia. Després d'aquestes hores matutines de relax, el candidat de Ciutadans prosseguirà la jornada de reflexió amb un dinar amb la família en un restaurant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona