Política

Osborne assegura que el Regne Unit està preparat davant els desafiaments del brexit

El ministre d'Economia admet que l'economia britànica s'haurà d'ajustar

El ministre britànic d'Economia, George Osborne, ha afirmat aquest dilluns que el Regne Unit està en una posició de “fortalesa” per afrontar els reptes que suposa el brexit, la sortida del país de la Unió Europea (UE).

En una declaració a Londres abans de l'obertura de la borsa i per calmar el nerviosisme dels mercats, Osborne ha admès que és “inevitable” que l'economia britànica s'haurà d'ajustar a la nova situació i ha enviat un missatge als empresaris que l'economia és “fonamentalment forta” i “està oberta als negocis”.

En la seva primera declaració després del referèndum de dijous, el titular del Economia ha subratllat que el Regne Unit està “equipat” per afrontar les dificultats davant el brexit i que les mesures d'ajust preses per aquest govern en els últims anys han permès que l'economia sigui avui “forta” i “estable”.¡

“Jo havia dit que havíem de reparar la teulada a fi d'estar preparats pel que pogués passar en el futur i per sort ho hem fet”, ha explicat Osborne en la seva declaració a propòsit de les mesures d'austeritat adoptades després de l'última crisi global.

Quant als passos a seguir de cara a les negociacions sobre la sortida, el ministre considera “sensat” esperar que sigui designat el nou primer ministre, després de la decisió presa divendres passat per David Cameron de dimitir a l'octubre.

També ha explicat que ha parlat amb el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, i que hi ha “plans de contingència” per respondre a les eventualitats econòmiques que puguin sorgir.

Així mateix, Osborne ha informat que ha estat en contacte el cap de setmana amb ministres de Finances d'altres països i amb organitzacions econòmiques internacionals, entre elles l'FMI.

Ha afegit que espera tenir una “activa” participació en el debat sobre les negociacions de “sortida” britànica del bloc europeu.

“No serà fàcil en els pròxims dies, però deixeu-me ser clar, no heu de subestimar la nostra resolució (per prendre mesures)”, ha afegit.

“Estàvem preparats per l'inesperat”, ha insistit Osborne, i ha subratllat que el sistema financer britànic ajudarà el país a afrontar “qualsevol xoc”.

Aquesta intervenció és interpretada com un intent per evitar el nerviosisme en els mercats en el començament de la setmana i després que la lliura esterlina baixés aquesta matinada en els mercats internacionals un 2,6% respecte al dòlar fins a 1,34 dòlars.

Els mercats internacionals van patir fortes baixes el divendres després que els britànics votessin a favor de sortir de la UE en el plebiscit celebrat el dijous, en el qual el brexit va guanyar amb gairebé el 52% de suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona