Política

Municipal

Guanyem Badalona en Comú debat demà com resoldre un dilema

El partit de l'alcaldessa manté l'oposició a l'obertura de dos Mercadona però els haurà de gestionar

La formació convoca els militants en assemblea

Guanyem Badalona en Comú, el partit majoritari del govern local, va mostrar durant la campanya electoral de les municipals passades el més fervent rebuig a l'obertura de nous establiments Mercadona a la ciutat. Contra tot pronòstic, aquesta formació es va veure governant i amb l'alcaldia entre les mans. També es va trobar que l'obertura d'un supermercat d'aquesta firma al barri de Pomar ja estava tramitat i que l'acord entre la Fundació Badalona Capaç i Mercadona, que portarà dos negocis més a la ciutat, estava molt avançat.

Davant aquest escenari, Guanyem Badalona en Comú ha vist necessari revisar el seu plantejament i ho farà demà al matí, a l'escola Gitanjali, on ha convocat els militants. El portaveu de Guanyem, Roger Sallas, ha explicat que la formació manté l'oposició a l'obertura de nous Mercadona però que demà s'escoltaran totes les posicions abans de prendre partit per alguna. Ningú vol parlar de posicions dividides però és obvi que aquest tema provoca disparitat d'opinions. Contra qui manté la posició inicial hi ha també qui ha arribat a la conclusió que Mercadona, amb la llei a la mà, acabarà obrint tants negocis com vulgui. I que el que ara se sotmet a debat, almenys, permetrà a una entitat social gaudir d'una seu en condicions, ja que el pacte entre Mercadona i Badalona Capaç així ho especifica. A Guanyem hi ha qui defensa que es pot trobar una alternativa per ajudar Badalona Capaç, però la fundació diu que és impossible.

L'Ajuntament encara està en condicions de fer marxa enrere i vetar l'acord entre les dues parts (només s'ha fet l'aprovació inicial), però actualment el projecte té prou suport polític al ple municipal per poder prescindir del vot dels cinc regidors de Guanyem Badalona en Comú, entre els quals hi ha el de l'alcaldessa, Dolors Sabater.

A l'assemblea de demà s'iniciarà el debat sobre quina posició prendrà Guanyem Badalona en Comú en aquest tema, però a hores d'ara no se sap si s'acabarà votant si el partit dóna suport a l'acord entre Mercadona i la Fundació Badalona Capaç.

Guanyem Badalona en Comú tampoc ha fet públic quina o quines persones lideraran l'exposició pública del projecte, ni tan sols quin paper farà l'alcaldessa. Això sí, desvinculen el debat de demà de la tasca que exerceix el grup municipal. De fet, ja s'ha donat el cas que Guanyem Badalona en Comú emetés una nota de premsa en què es renyava els companys de govern davant una actitud. Va ser quan des del consistori badaloní es va optar per retirar el dimoni satíric amb la cara de Xavier García Albiol.

Podem ja mou fitxa

Podem, una de les formacions que donen suport a Guanyem Badalona en Comú, no ha esperat ni tan sols a les explicacions de demà per manifestar la seva posició. En un comunicat, deixa clar que reafirma el seu suport al comerç local i mostra el seu rebuig a la proliferació de grans superfícies. Des de Podem s'insta el govern local a “deslligar el futur de Badalona Capaç de les operacions urbanístiques de Mercadona, buscant per a la fundació una solució definitiva que no depengui de la construcció de dos centres comercials a la ciutat, demostrant que es pot fer una política diferent de governs anteriors”.

Així mateix, es demana que “es defensi la preservació del Turó de l'Enric”, l'espai del barri de Morera on s'ha de construir l'edifici que albergarà un Mercadona i la fundació. Actualment Podem no té cap regidor al govern, després de la renúncia de Javi López.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona