Política

CiU no troba cap soci que li garanteixi la majoria

La bona sintonia amb l'únic regidor del PP no s'ha traduït en cap acord de govern estable

El pla d'ordenació urbanística continua generant polseguera

CiU continua sent a Sant Vicenç de Montalt la força política més votada, però com li va passar el mandat passat, va quedar a les portes de poder governar amb majoria absoluta. Si fa quatre anys va ser el PSC qui va garantir-li un acord estable, aquest cop cap dels grups municipals ho estan posant fàcil a l'alcalde convergent, Miquel Àngel Martínez, que continua un any després de les municipals liderant un ajuntament en minoria. La bona sintonia del PP, que ha permès certa governabilitat i ha estat clau en determinats moments, no s'ha formalitzat, de moment, en cap pacte i l'únic regidor popular ha preferit mantenir-se a l'oposició, al costat dels independents 9SV, d'ERC, el PSC i Ciutadans.

Les relacions estretes d'ambdues formacions, però, no han evitat, per exemple, que tota l'oposició s'hagi unit per imposar a Martínez un ple monogràfic per abordar el polèmic pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que, després de més d'una dècada de tramitació i d'haver-se aprovat l'any 2011, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul.

Un altre dels assumptes que més maldecaps han comportat en aquest primer tram de mandat ha estat la polèmica que ha girat al voltant de la filla de l'expresident Jordi Pujol, Marta Pujol Ferrusola, que treballava d'arquitecta municipal sense haver accedit a la plaça per concurs. Pujol, que ha demandat l'Ajuntament per acomiadament improcedent, va ocupar el càrrec tècnic des del 1996 fins l'any passat i considera que té consolidat el lloc de treball i, per tant, reclama la incorporació a la plantilla. Però si amb això no n'hi hagués prou, una part del procés selectiu que es va obrir posteriorment per cobrir el lloc de treball que havia quedat vacant també va acabar malament perquè s'hi van detectar irregularitats i es va haver de repetir.

L'obertura del nou Casal de Cultura, on entre altres serveis s'ha situat la Llar del Pessebre –un espai concebut perquè l'associació Amics del Pessebre pugui tornar a exposar l'extensa col·lecció que integrava l'antic museu–; el projecte de revitalització del parc dels Germans Gabrielistes, o el desallotjament de les famílies que ocupaven il·legalment una promoció de nou xalets de luxe des de fa, com a mínim, cinc anys han marcat també aquests darrers 365 dies al municipi.

les claus

Pla general

Sant Vicenç de Montalt haurà de fer front a una sentència del TSJC que declara nul el planejament urbanístic de tot el municipi, que es va aprovar l'any 2011 després d'anys de tramitació.

L'afer Pujol

El jutjat ha admès a tramit la demanda que va fer Marta Pujol Ferrusola, la filla de l'expresident, contra el consistori per acomiadament improcedent del càrrec d'arquitecta municipal.

EL CONSISTORI

Un feu fidel a CiU

Si CiU va mantenir els sis regidor, el vot de càstig va ser per als independents del 9SV, que van baixar de quatre a dos edils. En canvi, ERC va sumar un representant més. Pel que fa al PSC, també es va mantenir amb un únic regidor, igual que el PP i que C's, que s'ha estrenat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA