Política

Guerra bruta

La Policia Judicial inspecciona la seu del ministeri d'Interior per buscar micròfons ocults

L'operació està relacionada amb l'afer de les converses entre el titular del departament, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector d'Antifrau, Daniel de Alfonso

La Moncloa defensa que cal saber com es van fer els enregistraments abans de parlar del contingut

La Comissaria General de la Policia Judicial espanyola ha realitzat aquest divendres un escaneig a la seu del ministeri de l'Interior, situat al número 5 del Passeig de la Castellana de Madrid, per buscar dispositius o micròfons ocults, segons han informat fonts policials.

El rastreig s'ha dut a terme aquest matí després de la polèmica dels enregistrament de les reunions al despatx del titular del departament en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el ja exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alonso. En aquestes converses privades publicades pel diari digital Público s'escolta els dos homes parlar d'investigacions en curs que afecten adversaris polítics independentistes.

El registre l'ha dut a terme la Policia Judicial, el departament al qual Fernández Díaz va assignar la investigació interna dels fets arran de la difusió a la recta final de la campanya electoral del 26-J d'uns àudios que haurien estat gravats fa dos anys, concretament entre el 2 i el 16 d'octubre de 2014, abans de la consulta sobre la independència del 9 de novembre d'aquell any.

La inspecció s'ha dut a terme en diferents dependències del ministeri, més enllà del despatx oficial de Fernández Díaz, i ha inclòs una comprovació exhaustiva del perímetre de la seu oficial.

Aquest dijous, Público ha lliurat a la Fiscalia General de l'Estat un llapis de memòria amb els arxius d'àudio de les converses, una cosa que la direcció del mitjà es va negar a fer quan el passat 24 de juny agents de la policia es van personar a la redacció del diari sense ordre judicial.

Fonts de la Fiscalia General han confirmat que les gravacions han estat lliurades a través del registre del Ministeri Públic, que al seu torn, n'ha donat trasllat a la Secretaria General Tècnica. Serà quest departament el que valori si s'obren diligències des de la Fiscalia.

Sáenz de Santamaría atribueix es demani cessament de Fernández Díaz als processos oberts a partits

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Sanyamaría, ha rebutjat aquest divendres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres comentar el contingut de les converses del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, amb l'exdirector de l'OAC, Daniel de Alfonso, i ha volgut desviar l'atenció cap a la manera com van ser enregistrades. La portaveu ha atribuït les peticions de cessament al ministre als processos judicials que tenen oberts alguns partits polítics.

“Ara hi ha una investigació oberta al Ministeri de l'Interior de com s'han produït aquestes gravacions i primer sabrem què ha passat i com s'han produït”, ha dit. La número 2 de l'executiu de Mariano Rajoy ha subratllat que és “important” saber que “el respecte als drets fonamentals i llibertats públiques és clau en un país”.

Segons ella, “aquestes gravacions s'han produït d'una manera que cal analitzar abans de treure ulteriors conseqüències, i sobretot ulteriors conseqüències que s'estan fent per part d'alguns partits com a conseqüència de processos judicials que tenen oberts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona