Política

política catalana

la renovació de CDC

Mas: “Toco de peus a terra i sé perfectament que jo no sóc la renovació”

L'aspirant a la presidència del Partit Demòcrata Català admet que va ser un “error” voler fer escollir la militància entre dos noms

L'expresident de la Generalitat subratlla que es va presentar “un rumb i un esquema de treball però sense voluntat d'imposar res”

“Va ser més plàcid del que m'esperava”. Així ha valorat l'expresident de la Generalitat Artur Mas el congrés fundacional d'aquest cap de setmana durant el qual s'ha creat el Partit Demòcrata Català (PDC) i s'ha enterrat la vella Convergència. De fet, Artur Mas aspira a presidir, amb Neus Munté, el Partit Demòcrata Català, tot i que ho fa conscient que per a molts, la seva figura no representa la renovació esperada. “Encara toco de peus a terra i sé perfectament que jo no sóc la renovació. Sí que tinc l'esperit renovador”, ha sentenciat durant una entrevista a Els Matins de TV3.

Així, segons ha explicat, es presenta amb la vicepresidenta del govern, Neus Munté, a les eleccions primàries del partit el proper 23 de juliol, perquè ha escoltat “moltíssima gent en els darrers mesos” que li deien que la seva figura hi havia de ser, “però d'una manera que no fos com abans”. En aquest context, Mas ha reclamat que no es jutgi tothom igual: “Neus Munté i Jordi Turull només fa tres anys que són cares del govern i del partit, no se'ls pot jutjar igual que a mi”.

L'aspirant a la presidència de la nova formació independentista ha volgut deixar clar també que aquest cap de setmana no es va produir cap enfrontament entre les bases i la direcció, “tot estava obert sota un guió que establia un ordre”, es va presentar “un rumb i un esquema de treball per ordenar el debat del congrés però sense voluntat d'imposar res, s'ha creat tot de nou”.

Al seu entendre, “l'únic error que es va cometre” es va produir per a l'elecció del nom. “Després de fer un torn obert a 10.000 persones, de les quals el 33% no venia de Convergència, es van fer uns encàrrecs professionals per reduir la tria a dos noms, però la gent va entendre que era millor organitzar-se per decidir allà un nom”, ha detallat. “No volíem imposar un nom. No era un nom de la direcció -ha continuat- perquè no hi havia direcció”.

Artur Mas ha reiterat que s'ha tingut una actitud “absolutament innovadora i arriscada, donat que no hauríem pogut arribar a un partit nou si la direcció de CDC no ho hagués volgut així”. “Estem davant un partit que s'ha creat en un cap de setmana, una criatura que neix per fer-se gran”, ha dit.

Demana a Demòcrates que “s'ho pensin bé” abans d'acudir als tribunals

El candidat a presidir el Partit Demòcrata Català (PDC), Artur Mas, ha demanat a Demòcrates de Catalunya que “s'ho pensin bé” abans d'anar als tribunals per 'usurpació' de nom, ja que els ha assenyalat com a possibles aliats per “eixamplar les fronteres” de la nova formació. No obstant, ha reconegut que la seva preferència, entre els noms que es van proposar divendres per part de CDC, era Més Catalunya i que ahir va apostar per Junts per Catalunya i Partit Nacional Català, les opcions perdedores.

L'expresident de la Generalitat, que ha incidit que només era un associat més votant un nom, ha afirmat que un dels motius per no apostar per Partit Demòcrata va ser precisament els possibles problemes amb Demòcrates. Però una vegada els associats van escollir aquest nom, Mas ha demanat a Demòcrates de Catalunya -partit d'independentistes escindits d'Unió- “una mica d'equilibri”, atès que hi ha “molts” que ja es diuen demòcrates, per la qual cosa que no s'hauria de veure com “una intrusió o usurpació”.

Així, davant l'advertència de possibles accions legals per part de Demòcrates, ha assenyalat: “Crec que s'ho han de pensar bé”. Mas ha dit que el nou PDC es vol “entendre” amb Demòcrates -que forma part de Junts pel Sí- i desitja establir relacions per “eixamplar les fronteres” de la nova formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona