Política

política

procés sobiranista

El Govern denunciarà “arreu” la “persecució” de l'Estat per la consulta del 9-N i buscarà una “resposta transversal”

Munté constata que l'actitud de l'Estat no servirà de res i lamenta una “flagrant, injusta i vergonyant” judicialització de la política

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que el Govern farà el possible per demanar que cessi la persecució de l'Estat per la consulta del 9-N i avisa que, si no cessa, l'executiu trobarà la manera de denunciar-ho arreu. “Es tracta d'una injustícia sense precedents, ho tronaríem a fer amb el mateix orgull”, ha exclamat en resposta a una pregunta al ple del Parlament.

A més, Munté ha afegit que es buscarà una resposta “conjunta, rica, transversal i del tot convencent a ulls del món democràtic” i s'ha mostrat convençuda que l'actitud de l'Estat no servirà de res. “Una flagrant, injusta, vergonyant judicialització de la política, hi estem acostumats però no per això fa menys mal i és menys injusta”, ha conclòs.

En la seva intervenció a l'hemicicle, la consellera ha insistit que l'actuació del Govern en la consulta del 9-N va ser “legítima, responsable i de dret” perquè en cap moment es va contradir el Tribunal Constitucional (TC), ja que el procés participatiu va quedar en mans dels voluntaris. “Els que estan en contra del dret a decidir i de les urnes van intentar impedir que hi fossin, però hi van ser i 2.300.000 persones van exercir el seu dret”, ha defensat.

Un fet que, segons ha afegit, en “qualsevol estat normal” seria un triomf de la democràcia i, en canvi, a l'Estat és perseguit. “Si no cessa aquesta persecució trobarem la manera de denunciar-ho arreu, de fer veure davant tots els països democràtics que es tracta d'una injustícia sense precedents”, ha assegurat, per després afegir que es buscarà una resposta “conjunta, rica, transversal i del tot convencent a ulls del món democràtic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.