Política

la renovació d'un partit històric

Demòcrates troba “just” però “desagradable” que PDC no pugui registrar el nom

Antoni Castellà considera que la pilota està ara a la teulada de la nova CDC

El portaveu de la formació demana “objectivitat” al ministeri de l'Interior

El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha explicat que veuria “just” i alhora “desagradable” que el ministeri espanyol de l'Interior no permetés registrar en nom del Partit Demòcrata Català (PDC).

“Si això es confirma, seria just, però és una situació desagradable, on no hauríem d'haver arribat mai”, ha dit en declaracions a Rac 1 després que s'hagi conegut que el ministeri podria no admetre el nom de la nova CDC.

Fonts del Ministeri de l'Interior han avançat que el partit sorgit de la refundació de Convergència no podrà ser inscrit amb el nom de PDC al registre de partits perquè la seva denominació indueix a confusió amb la d'una altra força política.

El portaveu de Demòcrates –partit aliat a CDC i ERC dins de Junts pel Sí al Parlament– ha assegurat que no han presentat cap denúncia i que l'únic que van fer és consultar el registre per si podia haver-hi risc de “confusió”. Per aquest motiu, ha descartat qualsevol vincle entre la seva formació i les apreciacions fetes públiques avui des del departament dirigit per Jorge Fernández Díaz.

Castellà ha assegurat que Demòcrates és l'única formació “en tot el registre que hi ha de partits a l'Estat” amb aquest nom i ha descartat “rotundament” canviar-lo.

“Sigui pel registre o sigui per l'acord, hem de trobar la solució”, ha afegit.

En declaracions posteriors des del Parlament, Castellà ha assenyalat que la pilota està a la teulada de la nova CDC i ha recordat que la seva formació ja ha proposat quatre condicions per poder arribar a un acord: no imitar el logotip, els colors corporatius, el gentilici i les sigles.

Castellà ha precisat que encara no ha obtingut cap resposta formal des del PDC sobre aquests quatre punts perquè “encara no hi ha direcció”, que s'escull en les primàries del 22 i 23 de juliol.

Al mateix temps, ha demanat “objectivitat” al ministeri de l'Interior. I és que, segons ha observat, seria la seva formació, que és “radicalment independentista, sense ambigüitats” el que sortiria “mal parat” si hi hagués intencionalitat política darrere del registre de partits.

Castellà ha rebutjat l'argument de la mida del partit per permetre que la nova CDC es pugui dir Partit Demòcrata Català. “És una argumentació antidemocràtica i feudal, és com el senyor feudal que diu «jo mano i agafo l'esposa de qui faci falta»”, ha apuntat. Ha volgut puntualitzar, però, que ningú de Convergència no ha fet aquesta afirmació.

“En democràcia no existeix el «jo sóc més gran i jo sóc més fort», i menys en el nostre cas, ja que vam néixer per enfrontar-nos als forts i l'establishment. Som un partit que representem la lluita contra el poder establert i tots els qui vulguin generar abús de poder”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona