Política

Política catalana

El Parlament insta el govern a prohibir desfilades militars en espais civils de Catalunya

La moció aprovada demana evitar la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament

La Cambra reclama el traspàs a la Generalitat del patrimoni immobiliari militar en desús per destinar-lo a usos públics civils

El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de la CUP que insta el govern a no permetre desfilades militars i altres actes d'aquest tipus en espais civils a Catalunya. El text ha rebut el suport de Junts pel Sí, Catalunya Sí Que es Pot i la CUP, i els vots en contra dels diputats de Ciutadans, PSC i PP.

La moció aposta per prohibir els actes d'exaltació d'allò militar “com a exercici de coherència amb els valors de la pau”. En el mateix sentit, s'ha aprovat un altre punt de la moció que insta l'executiu a prohibir les maniobres militars en espais no estrictament militars. Així mateix, demana evitar la presència de l'Exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació, en espais educatius i promocionals, com ara el Saló de l'Ensenyament i el Saló de la Infància, entre d'altres. En aquest últim punt el PSC s'hi ha abstingut.

En un altre apartat, sol·licita que es realitzin totes les accions necessàries davant del ministeri de Defensa i de l'Institut d'Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa per reclamar el traspàs a la Generalitat “del patrimoni militar de caràcter immobiliari que es trobi en desús per tal de destinar-los a usos públics de caràcter civil”. Aquest punt que s'ha aprovat amb els vots a favor de totes els grups excepte el PP, que hi ha votat en contra, i C's, que s'ha abstingut.

El Parlament reclama al govern que desautoritzi la participació i presència d'avions de combat a la Festa del Cel, en qualsevol municipi on es pugui celebrar. Aquesta setmana, l'Ajuntament de Mataró ha anunciat que la pròxima edició no es farà a la capital del Maresme.

Finalment, un altre dels punts aprovats del text fa referència a no concedir ajuts i a no promoure activitats relacionades amb la indústria militar a Catalunya, incloent el suport a la Recerca i Desenvolupament (R+D) que estigui “explícitament orientada al desenvolupament de la indústria militar i armamentista”. En aquest últim punt C's i PSC s'hi han abstingut, el PPC hi ha votat en contra i la resta de grups ho ha fet a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona