Política

Puigdemont: “En un país normal s'ha d'entendre que a tota claveguera li correspon la seva depuradora”

El president de la Generalitat destaca des del Priorat la importància del sanejament també en l'àmbit polític

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat la inauguració de la depuradora 500 del Pla de Sanejament de Catalunya per recordar la necessitat de fer net des de tots els àmbits. Puigdemont ha assegurat que en “un país normal s'ha d'entendre que a tota claveguera li correspon la seva depuradora”, i ha aprofitat per comparar-ho amb l'atac del govern de l'Estat cap a Catalunya. “Tristament la claveguera de l'Estat no té qui la depuri”, ha etzibat.

Durant la inauguració de la depuradora de Capçanes, Puigdemont ha subratllat la necessitat que Catalunya decideixi per ella mateixa per fer un model de país “amb aigües netes” perquè “quan ens l'han fet ens han deixat una claveguera a l'aire lliure”.

“Ja era hora!”. Així li han expressat els nombrosos veïns de Capçanes a Puigdemont el seu delit perquè es posés en marxa aquesta esperada estació depuradora als afores del terme, arran de riu. És la número 500 del Pla de Sanejament de Catalunya, un número rodó que suposa la garantia de sanejament del 97% de la població catalana. “Descriu una feina de govern i un model de país, i una priorització dels recursos que sempre han estat limitats”, ha declarat Puigdemont durant el seu parlament. “Ens queda feina per fer, la capil·laritat de la depuració és costosa però irrenunciable”, ha conclòs.

L'estació depuradora està dissenyada a per al tractament de les aigües residuals del municipi de Capçanes, el més meridional del Priorat. La depuradora és una instal·lació de tractament de tipus biològic amb una capacitat per tractar un cabal màxim de 419,76 m3/dia.

La instal·lació, que dóna servei a una població equivalent de 1.667 habitants, consta d'una línia d'entrada d'aigua, pou de gruixuts, pou de bombament, sistema de pretractament i desbast de fins, desgreixador, reactor biològic i sitja per a la deshidratació dels fangs. El sistema de sanejament ha suposat una inversió de 834.595 euros.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l'alcalde de Capçanes, Juan Carlos García, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, entre d'altres autoritats. Tot seguit, Puigdemont s'ha desplaçat fins a l'Ajuntament de la localitat per fer-hi una visita institucional. En el decurs de la visita que fa aquest dissabte a les comarques tarragonines del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, el cap de l'executiu també visita els municipis de Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Flix i Caseres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona