Política

Munté aposta per analitzar el RUI en el marc de la qüestió de confiança del setembre

La vicepresidenta del PDC insisteix que no hi ha cap pacte amb el PP per a la mesa del Congrés ni per fer Rajoy president

La vicepresidenta del PDC i portaveu del Govern, Neus Munté, ha apostat aquest dilluns per analitzar el Referèndum Unilateral d'Independència (RUI) en el marc de la qüestió de confiança del proper mes de setembre. “Ara tenim l'ocasió de cara a la qüestió de confiança de situar el full de ruta i el seu necessari reforçament. És el moment idoni per situar aquesta proposta i, si n'hi hagués d'altres, analitzar-les conjuntament amb les forces polítiques i socials”, ha apuntat en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha insistit per enèsima vegada que el seu partit no té cap pacte amb el PP per a la mesa del Congrés ni per fer Mariano Rajoy president del govern espanyol. En aquest sentit, ha descartat que sigui “un pas enrere” en els canvis en les formes d'obrar que diu que s'han produït amb la creació del nou partit.

Precisament, Munté ha aprofitat per explicar també que amb el naixement de la formació han deixat de ser “ambigus” en l'eix nacional, en definir-se com a independentistes, i han “renovat cares” respecte a l'anterior etapa de CDC. Així, ha valorat el naixement de la direcció del nou PDC, que avui es reuneix per primera vegada a la nova seu al carrer Provença de Barcelona després de les primàries de dissabte.

Ha incidit que la presidència i vicepresidència, que comparteix amb Artur Mas, no és executiva i s'ha posat al servei de la direcció liderada per Marta Pascal, que sosté que és una “combinació” de cares noves i experiència, amb presència d'alcaldes.

Munté s'ha queixat que l'oposició afirmi que no hi ha canvis entre CDC i el PDC: “S'acusava CDC de ser ambigua, ara ens hem definit com a independentistes i resulta que no és suficient; s'ha fet una renovació de cares i formes de fer i diuen que mantenim aspectes de la vella CDC”, ha afirmat.

Davant la qüestió de confiança del setembre, la consellera ha emfatitzat la “vinculació íntima” entre pressupost i full de ruta i ha alertat, en al·lusió a la CUP, que seria “naïf” un plantejament de pròrroga, que ha rebutjat. La portaveu ha indicat que el Govern “mai” no ha tancat les portes a canvis en el full de ruta sobiranista, davant el debat de la possible inclusió del referèndum unilateral d'independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona