Política

POLÍTICA

El PP avisa que Rajoy no anirà a la investidura si no té els suports garantits

El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, reconeix que la data del debat d'investidura encara no està decidida

El portaveu del PSOE, Antonio Hernando, nega converses amb el PP i els insta a explorar la “via dels nacionalistes”

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha apel·lat a la generositat del PSOE perquè si no s'absté en el debat d'investidura de Mariano Rajoy les terceres eleccions estaran “més a prop”. Concretament, durant una entrevista a Telecinco, Hernando ha apostat perquè els partits es donin “el temps necessari” per evitar anar a una “investidura fallida” que activaria el “rellotge constitucional” i provocaria que, si no hi ha acord, es convoquin unes noves eleccions.

“Seria absurd anar a una nova investidura si no es tenen els vots suficients per ser investit. Això només pot portar a la frustració i a la convocatòria d'unes noves eleccions”, ha assegurat Hernando. Així, el portaveu del PP ha reconegut que la data del debat d'investidura encara no està decidida, perquè abans cal saber la posició del rei i de la resta de formacions.

Aquesta setmana el monarca es reunirà amb els portaveus de tots els partits per copsar si estan disposats a donar suport a garantir la investidura, un pacte de govern o un de legislatura. El PP només farà el pas quan s'asseguri que té els suports necessaris perquè Rajoy surti escollit, de manera que Hernando ha cridat els “que estan bloquejant” la formació de govern a dir “què faran”, en una referència clara als socialistes.

En una línia similar s'ha posicionat el Ministre de Justícia en funcions Rafael Catalá, que, en una entrevista a TVE aquest dilluns, ha destacat que “si no s'aconsegueixen els suports necessaris, el calendari s'ha d'adequar a la negociació”.

El PSOE nega converses

Per la seva banda, el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha negat converses amb el PP per reelegir Mariano Rajoy com a president del govern espanyol i ha instat els populars a explorar la “via dels nacionalistes”, com ja van fer per la configuració de la mesa del Congrés. En una entrevista a la SER, el portaveu socialista ha argumentat que el PP no ha d'anar a buscar els suports del PSOE, ja que, al seu entendre, no té sentit que després de pactar amb el PNB i Convergència per la mesa no s'explori aquest acord de cara a la investidura.

Hernando ha descartat que el seu partit passi del ‘no' a l'abstenció en cas que Ciutadans decideixi finalment votar a favor de Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona