Política

TERRORISME

Estat Islàmic degolla un capellà en una església al nord de França

Estat Islàmic reivindica l'atac dels seus “soldats”, que han mort en mans de la policia després de retenir cinc ostatges

Una monja retinguda ha pogut escapar i donar l'alerta i ha relatat que els gihadistes s'han gravat en vídeo. El sacerdot tenia 85 anys

El president francès, François Hollande, ha assegurat que els dos autors de la mort d'un capellà, Jacques Hamel, de 85 anys, i la presa d'ostatges en una església de Saint Etienne du Rouvray, a Normandia, al nord de França, eren “terroristes que han reivindicat pertànyer a Estat Islàmic”. Efectivament Estat Islàmic ha reivindicat l'atac a través de l'agència gihadista Amaq, assegurant que es tracta d'un acte de dos dels seus “soldats”.

“Estat Islàmic ens ha declarat la guerra, hem de lluitar amb tots els mitjans, respectant l'estat de dret, que és el que ens fa ser una democràcia”, ha dit Hollande en roda de premsa a la població on ha tingut lloc l'atac.

Dos homes armats han entrat cap a les 10h del matí en una església de la població i han retingut diverses persones com a ostatges. Els dos homes han matat el sacerdot de l'església amb un tall al coll i han ferit dues persones més, una de molta gravetat. La policia ha intervingut de forma ràpida i ha matat els dos homes, que anaven armats amb ganivets, per acabar amb la presa d'ostatges, que no ha durat més d'una hora..

A més del capellà, entre les persones detingudes hi havia dues monges i dos feligresos.

Un dels terroristes estava fitxat per la policia i portava un braçalet electrònic per tenir-lo controlat. Segons ha informat una font judicial a l'emissora France Info, l'home tenia permús per sortir de casa dels seus pares, on residia, entre les 8.30h i les 12.30h.

El terrorista havia estat empresonat en presó preventiva el 2015, quan va ser interceptat a Turquia en el seu intent per unir-se a l'Estat Islàmic a Síria. Amb tot, el març d'aquest 2016 va quedar en llibertat controlat des de llavor amb el braçalet electrònic.

Fonts de la investigació han anunciat que han fet una detenció relacionada amb l'atemptat, tot i que no han especificat el motiu ni de qui es tractaria. La policia ha estat escorcollant el pis on vivien els atacants, així com altres qüestions relacionades amb l'atemptat i els seus autors.

Una monja que ha fugit ha donat l'avís

Una de les dues monges que es trobava dins de l'església durant l'atac ha aconseguit fugir i ha estat qui ha pogut donar l'alerta quan ha aturat un cotxe.

La dona ha explicat a una emissora de ràdio que els dos terroristes han fet agenollar el sacerdot abans de degollar-lo i que han enregistrar en vídeo el crim.

La germana Danielle ha explicat que els assassins han ordenat als cinc ostatges que s'agrupessin i que han seguit endavant amb les seves intencions malgrat suplicar-los que paressin.

Els homes han forçat el capellà, Jacques Hamel a agenollar-se i quan s'ha intentat defensar “ha començat el drama”, ha afirmat la monja. “S'han gravat en vídeo, han fet una espècie de sermó al voltant de l'altar en àrab. Ha estat horrorós”, ha afirmat Danielle, que ha explicat que ha aconseguit fugir quan els homes han atacat el sacerdot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona