Política

POLÍTICA

El TSJC multa amb 3.000 euros Manos Limpias per difondre el vídeo de la declaració de Mas pel 9-N

El tribunal recorda que va atorgar una còpia de l'enregistrament “exclusivament” al sindicat ultra i que per això considera que s'ha faltat “a la bona fe i lleialtat processal”

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat imposar una multa de 3.000 euros a Manos Limpias per revelar la declaració íntegra d'Artur Mas en el procés de la consulta del 9N.

L'auto, amb data de 25 juliol, i conegut aquest dimarts, estima que Manos Limpias “ha conculcat les regles de la bona fe processal i lleialtat processal per revelació indeguda” de la declaració d'Artur Mas, mitjançant la seva entrega a terceres persones alienes al procés, cosa que va suposar la vulneració del secret del sumari.

Manos Limpias va sol·licitar al febrer d'aquest any 2016 l'accés a les gravacions de les declaracions realitzades per Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau en el procés del 9-N, realitzades els dies 13 i 15 d'octubre del 2015.

El jutge va acordar lliurar a Manos Limpias una còpia de les declaracions dels tres polítics i va advertir als representants d'aquest sindicat que les actuacions sumarials tenen el caràcter de secretes, i que la seva revelació indeguda té sancions previstes en l'article 301 de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

Al juny d'aquest 2016, la defensa de Mas va posar en coneixement del jutge instructor que el diari digital Vozpopuli havia divulgat el contingut íntegre de la declaració de l'anterior president de la Generalitat.

El sindicat Manos Limpias va assegurar llavors que va lliurar les declaracions al Sindicat Professional de la Policia, al senyor Delgado Sánchez i a l'Associació Nacional de l'Arca Ibèrica, de manera que qualsevol d'ells podia haver divulgat també la declaració de Mas.

No obstant això, el TSJC raona en l'auto conegut avui que la còpia va ser lliurada “exclusivament” a Manos Limpias, i que les altres parts esmentades per aquest sindicat han negat haver rebut cap còpia.

“Hi ha prou raons per afirmar que s'ha faltat a la bona fe i lleialtat processal”, s'indica en l'auto, que afegeix que la sanció de 3.000 euros “intenta posar vedat a usos abusius que contravinguin el caràcter secret de les diligències sumarials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA