Política

Un peu al coll a la crisi

L'alcalde de Montblanc considera que la vila i la comarca són molt a prop d'acomiadar-se del malson que ha suposat la crisi

Els grups de l'oposició qualifiquen el primer any de mandat de “continuista” i li demanen més cura en el dia a dia

“La majoria de fàbriques tenen més treballadors i més facturació”

El 25 de maig del 2015, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, es va despertar amb un regidor i gairebé 400 vots més que en el mandat anterior. La capital de la Conca de Barberà va revalidar d'aquesta manera la gestió de la llista d'Acció Catalanista de Montblanc (ACM), que, sota el paraigua d'ERC, havia integrat a l'acció de govern bona part de la resta de grups.

El primer any del nou mandat no ha estat així i tant la CUP com CiU i FIC han optat per treballar des de fora. Andreu lamenta no haver aconseguit revalidar aquell govern d'unitat, si bé assegura que “molts dels acords s'estan prenent per unanimitat i a vegades es deixen punts sobre la taula per intentar buscar el consens”. La portaveu de la CUP, Laura Aluja, no ho veu igual i retreu al batlle un excés de personalisme i “un cert menyspreu cap a la resta de grups”.

Andreu és més optimista a l'hora de fer un balanç de la situació econòmica de Montblanc. “Ha estat l'any de la represa econòmica, en què la majoria de les fàbriques tenen més treballadors, més facturació i no n'ha tancat cap”, afirma l'alcalde, bo i remarcant que la Conca de Barberà, a hores d'ara, “és la comarca de Catalunya amb l'atur més baix”.

Al costat de la indústria, s'ha seguit fent un esforç en el pol turístic. L'accent ha recaigut en els esdeveniments i en la recuperació del patrimoni.

La CUP i CiU coincideixen a retreure, però, una falta d'atenció en el dia a dia en aspectes com ara el manteniment de la via pública. Cesc Viñas, cap del grup de CiU, posa d'exemple el fet que el primer any de govern hagi quedat marcat per la resposta a moviments veïnals per les antenes de telefonia o el projecte d'oratori de la comunitat musulmana. Per la seva banda, Aluja també incideix en assignatures pendents del govern local que no troben resposta, com és el cas de la nova seu per a l'Arxiu Comarcal.

JOSEP ANDREU (ACM-AM) Regidor per primer cop el 1991, ha ostentat l'alcaldia durant dos períodes.
EL CONSISTORI

Experiència per donar i per vendre

Regidor, alcalde, diputat al Congrés i al Parlament de Catalunya, senador i home de pes dins l'AMI i ERC, Josep Andreu treballa un futur relleu a la ciutat. Mai ha dit que plega, però en un ple de cartipàs se li va escapar: “Abans de plegar, vull deixar arreglat que es cobrin sous dignes.”

Les claus

Turisme

La finalització de les obres de la nova oficina de turisme i agrobotiga és un dels elements bàsics en l'estratègia d'atracció de visitants de l'Ajuntament. El portal de Sant Francesc i el pont Vell s'hi sumen.

Festes de la Serra

Montblanc és a 40 dies escassos de les Festes Extraordinàries de la Mare de Déu de la Serra. El govern hi ha abocat molts esforços, perquè aquesta cita decennal sigui un èxit en tots els sentits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA