Política

Política

Puig anuncia un acte a Madrid per reivindicar millor finançament i el Corredor Mediterrani

En la cita, previstga per a setembre, participaran representants de la societat civil i de l'empresariat per a visibilitzar “el problema valencià”

“Des de les conviccions i el màxim diàleg possible és el moment de dir prou”, ha subratllat el president

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha anunciat aquest dimarts que el seu govern prepara un acte a Madrid per al pròxim mes de setembre amb el qual vol visibilitzar “el problema valencià” de la mà de la societat civil i els empresaris. Puig ha fet aquest anunci en el marc d'una reunió amb empresaris de diferents sectors per abordar la situació de les obres del Corredor Mediterrani. El cap del Consell ha explicat que en l'acte de Madrid plantejarà quina és la situació del País Valencià i com solucionar el problema de l'infrafinançament i la manca d'inversions en infraestructures al territori. Puig ha remarcat que es tracta d'una de les zones més exportadores d'Europa i que el retard en les obres del Corredor està suposant “un fre al desenvolupament” i una “pèrdua d'oportunitats”.

El president valencià ha afegit que el que ara toca és que finalitzen el més ràpidament possible les obres del tercer fil, “que demostraran la urgència de la doble plataforma”. Puig ha sentenciat que els valencians no poden continuar més amb la situació actual i que en aquests moments cal “prémer el botó accelerador de la reivindicació i ho anem a fer en les infraestructures i en el finançament”.

El cap del Consell ha dit que hi ha “un sentiment comú que s'ha expressat per totes les persones que han intervingut en la reunió, i és que des de les conviccions i el màxim diàleg possible és el moment de dir prou”.

Aliances amb altres autonomies

Durant la seua compareixença, Puig ha recordat l'aliança amb Múrcia, Andalusia, Catalunya i l'Aragó per impulsar el Corredor Mediterrani. Per la seva banda, la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha expressat que el Corredor Mediterrani “és un espai dinàmic, que qualifica el territori i les infraestructures, i millorarà la competitivitat de les nostres empreses” . D'aquesta manera, ha recordat que no només té “interès geoestratègic” per al País Valencià, “sinó també per a Espanya i Europa”.

Així mateix, Salvador ha reclamat al govern espanyol que finalitze al més aviat possible les obres del tercer fil, “que s'havia plantejat com una solució ràpida i menys costosa” però que fa que la Generalitat Valenciana mantinga la reivindicació del Corredor Mediterrani, “amb doble plataforma i ample europeu, perquè som una autonomia de primera, tenim un sector empresarial de primera i volem infraestructures de primera”.

Finalment, en la mateixa línia, el president de Pro-AVE, l'empresari Federico Félix, ha dit que a la reunió li han reiterat al president Ximo Puig que el sector empresarial no està disposat “a aguantar més aquesta situació”. “Anirem a Madrid a dir-li al nou govern el que els valencians necessitem i per justícia ens pertany”, ha expressat.

Màxim històric

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha informat durant la reunió que el País Valencià ha aconseguit, durant els mesos de gener a maig, “el màxim històric d'exportacions agroalimentàries”, fet que suposa un augment del 2,4% i un total de 1.167,6 milions d'euros “només en fruites i hortalisses”. Aquesta xifra implica que el sector agroalimentari ha estat, en aquest període, el que ha aportat el segon major saldo positiu a la balança comercial exterior valenciana, per darrere del sector de l'automòbil. Aquesta realitat, que situa a l'autonomia valenciana com una de les regions “més exportadores d'Europa”, en paraules del cap del Consell, “avala la necessitat del Corredor Mediterrani”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona