Política

Gihadisme

Detinguts dos germans a Arbúcies acusats de finançar Estat Islàmic

Els dos arrestats són germans i es dedicaven a enviar fons a l'organització terrorista utilitzant identitats falses

La Guàrdia Civil ha escorcollat els domicilis dels detinguts en una operació sota la direcció de l'Audiència Nacional

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimecres a Arbúcies (la Selva) dos homes, germans de 33 i 22 anys, de nacionalitat marroquina i residents a les comarques gironines, acusats de col·laborar en el finançament de l'organització terrorista Estat Islàmic. Els agents han fet aquestes detencions sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció núm. 1 i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, els dos detinguts, juntament amb un altre germà que hauria mort a Síria, feien arribar diners als administradors econòmics d'EI utilitzant la intermediació d'identitats falses de l'entramat internacional de captació econòmica d'aquesta organització.

Els presumptes delictes dels quals s'acusa els dos detinguts són finançament de terrorisme, col·laboració amb grup terrorista i autoadoctrinament.

L'activitat dels dos detinguts captant fons per a EI no es va aturar, segons la nota que ha fet públic el ministeri, tot i la mort d'un dels germans a Síria, que es va traslladar fins a la zona de conflicte juntament amb la seva dona i dos fills. Els investigadors han constatat que aquesta activitat tenia un caràcter permanent.

Segons Interior en aquesta investigació ha estat “fonamental” l'aplicació de la Llei de prevenció per al blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme. Ha estat d'aquesta manera que s'han pogut detectar les transferències internacionals que utilitzava aquesta cèl·lula de finançament.

L'operació ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i és la primera que es fa a l'Estat espanyol sobre el finançament de l'organització terrorista EI.

Després de les detencions la Guàrdia Civil ha escorcollat els domicilis dels detinguts per a obtenir nous elements útils per a la investigació. Els escorcolls han acabat cap a les 12h del migdia amb la sortida dels dos detinguts dels seus domicilis.

Desenes d'agents en l'operatiu

Més d'una desena de cotxes patrulla de la Guàrdia Civil i desenes d'agents d'aquest cos encaputxats i armats amb metralletes estan desplegats als carrers Germana Assumpta i Segimon Folgueroles d'Arbúcies, on es troben els domicilis dels dos detinguts.

A les portes dels edificis on es practiquen els registres, en els quals han estat presents els dos detinguts, s'han concentrat des de primera hora nombrosos veïns, que han seguit de prop el desenvolupament de l'operació policial a peu de carrer, o des de finestres i balcons d'immobles pròxims.

S'espera que en les pròximes hores els detinguts siguin traslladats a l'Audiència Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona