Política

Estats Units

La cursa a les eleccions presidencials

Hillary Clinton història en convertir-se en la primera candidata a la presidència dels EUA

Veu la seva nominació com la “major esquerda” al 'sostre de vidre' de les dones dels EUA

Intervé per sorpresa en la convenció el dia és oficialment nominada

Hillary Clinton ha fet història convertint-se en la primera dona que accedeix a la carrera per la Casa Blanca. Clinton ha agraït el suport per arribar a aquesta meta que tant havia perseguit cap a la ruptura del “sostre de vidre” que existeix entre les dones dels Estats Units. Ella mateixa ha resumit en una piulada a Twitter la importància de la jornada, amb una sola paraula: “Hisòtira”.

“No em puc creure que acabem de trencar la major esquerda en aquest 'sostre de vidre'”, ha assegurat la ja candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units en la seva primera intervenció, per sorpresa, després de la seva nominació oficial durant la segona jornada de la Convenció Nacional Demòcrata.

“És un honor increïble que m'hàgiu elegit”, ha assegurat l'exsecretària d'Estat, des d'una pantalla en la qual s'ha pogut veure un enorme vidre trencant-se en mil trossos després d'un passi d'imatges de diversos expresidents dels Estats Units.

Clinton ha ofert el seu agraïment a “tots els qui han fet possible” la seva nominació, als quals ha dedicat no només la seva victòria sinó tota la nit.

En la seva breu intervenció, s'ha dirigit a les nenes del país per a animar-les a seguir els seus passos i trencar les barreres de gènere que encara semblen estar establertes a la societat.

“Si hi ha per aquí alguna nena que s'ha quedat fins a tard per veure (la Convenció Demòcrata) deixeu-me dir-vos: jo podria convertir-me en la primera dona presidenta dels Estats Units, però una de vosaltres podria ser la següent”.

L'exsecretària d'Estat Hillary Clinton s'ha convertit, de manera oficial, en la candidata pel Partit Demòcrata a la Casa Blanca, després d'aconseguir el suport de més de 2.800 delegats, al voltant de 500 per sobre dels vots que necessitava per obtenir la nominació.

La convenció ha arrencat sota l'ombra de la dimissió de la presidenta del Comitè Nacional Demòcrata (CND), Debbie Wasserman Schultz, després que WikiLeaks filtrés al voltant de 19.000 correus electrònics que revelen que el CND va explorar diferents vies per perjudicar la campanya del rival de Clinton, Bernie Sanders.

També ha estat marcada per les profundes discrepàncies entre els seguidors, d'una banda de Clinton, i per l'un altre, del senador per Vermont, Bernie Sanders, qui finalment ha cedit els seus vots a l'exsecretària d'Estat perquè aquesta fos nominada unànimement candidata oficial del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona