Política

País Valencià

Les Corts ajornen la reobertura de la nova RTVV a setembre

La impossibilitat d'arribar a un acord en l'elecció del Consell Rector i del president de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació obliguen a prendre la decisió a última hora

Els grups dels Corts Valencianes han acordat hui posposar fins al mes de setembre l'elecció del Consell Rector i del president de la nova RTVV, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, davant la impossibilitat que hui poguera eixir endavant aquesta votació.

Així s'ha decidit en la reunió que els síndics dels cinc grups han mantingut abans del ple extraordinari convocat per a avui, el primer punt del qual era la votació dels nou membres del consell rector de la nova RTVV i del president d'aquest òrgan, que previsiblement no tenien els suports necessaris per a ser-ne triats.

La junta de síndics celebrada dilluns havia previst fins a tres votacions per a l'elecció del candidat a presidir el nou ens, l'excorresponsal de Canal 9 a Brussel•les Josep López, proposat amb el consens inicial de tots els grups, a excepció del PP. Els vincles familiars de la seva dona amb destacats dirigents socialistes (és cosina del secretari d'organització) han fet que Ciutadans també expressés els seus dubtes i anunciés el vot en contra. Segons la llei que crea l'ens, l'elecció del president de la nova CVMC ha de ser escollit per una majoria de dos terceres parts en una primera votació o tres cinquenes en una segona. Per aquests dos supòsits era necessari el vot o de PP o de Ciutadans. Amb tot, la llei preveu que pugui ser escollit per majoria simple en una tercera votació però el fet de ser escollit amb aquest poc suport limita el seu mandat a només 6 mesos. Els partits que donen suport el govern valencià (PSPV, Compromís i Podem) podrien haver aconseguit dur endavant el nomenament de Josep López però els problemes que han obligat a ajornar la votació han estat els vetos dels diferents grups a la resta de membres del Consell rector. La llei no preveu una tercera votació amb majoria simple per als integrants del nou ens, cosa per la qual la votació no hagués prosperat. C's havia anunciat que votaria en contra de tots els membres del Consell rector si es mantenia el nom de Josep López com a candidat a la presidència. Per la seva banda, Podem i Compromís votarien en contra de la candidata del PP al Consell rector, Maite Fernández, a causa de la seva vinculació amb els informatius de Canal 9 durant l'accident del metro de València i per haver estat exdirectora de comunicació amb Alberto Fabra. Per la seva banda, el PP també havia anunciat el vot en contra a tot els membres del Consell rector si Compromís i Podem mantenien el veto a Fernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona