Política

Formació d'un nou govern a Espanya

Homs reitera davant Felip VI que el PDC dirà “no” a Rajoy i a qualsevol altre candidat del PP

El portaveu del Partit Demòcrata a Madrid reclama a Sánchez que intenti articular una alternativa

El portaveu parlamentari del Partit Demòcrata Català (PDC) al Congrés, Francesc Homs, ha reiterat aquest dimecres a Felip VI la seva oposició a la investidura de Mariano Rajoy o qualsevol altre candidat del PP. En roda de premsa al Congrés després de l'entrevista, Homs ha insistit a demanar al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que articuli una alternativa. Amb tot ha assegurat que no té cap indici que el líder dels socialistes estigui treballant en aquesta direcció. També ha apuntat que la petició dels seus disputats per disposar de grup propi al Congrés (ho debatrà a partir de les 16.00 la Mesa) no hauria de veure's afectada per la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent al Parlament de Catalunya. “Vull pensar que no afecta” perquè el contrari implicaria que la Mesa actua amb “arbitrarietat”, ha dit.

Homs ha comparegut al Congrés per explicar que ha transmès al monarca que els seus diputats votaran 'no' a Rajoy tan en primera com en segona instància. Un criteri que mantindrien en el cas que el PP optés per presentar algun altre candidat de la formació.

Per contra, Homs ha assegurat que la seva formació “estaria disposada a parlar” amb Pedro Sánchez si aquest fes el pas per intentar una investidura, malgrat que ho veu “tremendament difícil”.

Per tot plegat ha apuntat que després de l'entrevista amb el monarca no descartaria que “hi puguin haver unes terceres eleccions” perquè “ningú és mou”.

“Si se segueixen fent les coses com fins ara aquesta és una hipòtesi” perquè ara per ara estem “sense data i sense horitzó” per manca de “voluntat de transacció i de pacte”, ha dit.

El portaveu del PDC també ha abordat puntualment amb Felip VI la votació al Parlament de Catalunya. Segons ha explicat ha transmès a Felip VI que ell “se sent solidari” i està d'acord amb el criteri del Parlament.

Respecte al grup parlamentari ha insistit que la possibilitat que la Mesa els permeti constituir-lo “no deriva d'un pacte polític” perquè “la qüestió de tenir grup és una qüestió de dret, no de discrecionalitat política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista