Política

Sobiranisme

Onze de setembre

L'ANC calcula reunir vora 60.000 persones a Salt en la mobilització de la Diada

L'acte es farà al passeig dels Països Catalans i hi haurà sis trams, un per cada comarca que hi ha de confluir

L'escenari està previst prop de l'Estació Jove

Salt serà el centre neuràlgic a les comarques gironines d'A punt, la mobilització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de l'Onze de Setembre, amb un acte a les 17.14 h al passeig dels Països Catalans, en què es calcula que es reuniran vora 60.000 persones. Les inscripcions als sis trams en què s'han dividit els 1,2 quilòmetres de recorregut previst es van obrir dimarts i també ja ha començat la mobilització per trobar voluntaris.

L'ANC farà aquest any cinc actes descentralitzats per la Diada, en cadascun dels quals han de confluir els ciutadans de diverses comarques. Cada punt representarà un valor de la república catalana i tots cinc estaran connectats telemàticament per pantalles i hi passarà alhora el mateix. A les comarques gironines, la mobilització serà a Salt, que representarà la república de la solidaritat i de la diversitat, i hi estan convocats els ciutadans de tota la demarcació, excepte els del Ripollès i la Cerdanya, vinculats a l'acte de Berga. A partir del nombre de gironins inscrits en anys anteriors, la previsió és de prop de 60.000 persones.

L'acte tindrà lloc al passeig dels Països Catalans i l'escenari està previst a l'altura de l'Estació Jove, d'on partirà el recorregut cap a l'oest (direcció a Bescanó). S'han previst sis trams (a tot Catalunya són 44), un per cada comarca: el tram 21 per al Gironès; el 22, per a la Selva; el 23, per a l'Alt Empòrdà; el 24, per al Baix Empordà; el 25, per a la Garrotxa, i el 26, per al Pla de l'Estany. Tot i que aquests sis trams acaben a la rotonda de després del pavelló d'esports –abans del pont de l'autopista–, la coordinadora de l'ANC a Salt, Carme Cunillera, remarca que no hi ha límits: “Fins on s'arribi.”

També ha començat la recerca i la inscripció de voluntaris, tant per la preparació prèvia com per ocupar-se de les tasques del dia 11. Tot i que ja es va aprofitar la festa major de Salt per començar les inscripcions, va ser abans-d'ahir al vespre quan hi va haver a la Coma-Cros el primer acte informatiu, i va ser un gran èxit, amb un centenar d'assistents. “Ens vam quedar molt sorpresos. Hi havia moltíssima gent. La sala era ben plena”, explica Cunillera. Per ara hi ha 80 voluntaris inscrits, només a Salt.

LA DATA

11.09.16
És el dia
en què l'ANC organitzarà per cinquè any consecutiu una gran mobilització per la independència.

Tres grans marxes hi confluiran

Una de les principals idees d'A punt és que Catalunya “és un país en moviment”, destaca Núria Quintana, representant de la demarcació gironina al secretariat nacional de l'ANC. Per això hi ha cinc punts; per això en cadascun hi haurà una fira d'entitats per mostrar l'important teixit associatiu existent, i per això es muntaran grans marxes des de diferents comarques per fer visible el moviment de la ciutadania cap a la independència. La idea és que a Salt, com a la resta, hi hagi “tres grans vies” que poden ser, segons Quintana, de molts tipus, com ara marxes de tractors, de motos, de cotxes clàssics, a peu...

Quintana explica que en algunes territorials ja s'ha començat a buscar busos, però que molts s'esperen a saber els horaris de la fira d'entitats. L'ANC vol promoure el transport púbic i està mirant de fer un bus llançadora des de Girona per a la gent que arribi en tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona